Diari La Veu del País Valencià
El Govern renuncia a desdoblar la via ferroviària que uneix Barcelona a València

El diputat d’EUPV-Els Verds en el Congrés Ricardo Sixto ha rebut resposta del Ministeri de Foment a una pregunta en què exigia explicacions sobre el tram ferroviari Vandellós-Tarragona, “un autèntic coll de botella de via única, sobre el qual no s’està actuant des de fa una dècada per a desdoblar la línia”, explica Sixto. Foment assegura que “és prematur establir una data de finalització de les obres”, però la previsió és “executar el projecte en el menor temps possbile”. Esquerra Unida ha exigit la intervenció immediata i que les obres s’executen, “perquè estem parlant d’una connexió ferroviària vital entre València i Barcelona”.

Sixto considera “inadmissible que amb totes les obres que estan realitzant-se com és el cas de l’AVE, estiguem veient la desídia que practica el govern en inversions tan necessàries com les rodalies, les regionals o la llarga distància i el transport de mercaderies, com és aquest últim cas”.

Per a Esquerra Unida, “no es poden demorar més les obres de desdoblament d’aquest tram que uneix la connexió entre València i Barcelona. La renúncia del ministeri és clara, i subordinar la seua execució a les obres del corredor mediterrani suposa de nou esperar, qui sap si 10 anys més”, critica Sixto.

El diputat reclama una actuació “immediata, perquè, com sempre, està en joc el desenvolupament de la costa, que pateix un seriós greuge comparatiu amb les connexions ferroviàries del centre de la península”.

Comparteix

Icona de pantalla completa