Diari La Veu del País Valencià
Els sindicats exigeixen l’abonament als funcionaris de la paga extra eliminada el 2012
RedactaVeu / País Valencià

Com a conseqüència de les sentències que es van coneixent entorn del dret a cobrar la paga extra de desembre 2012, els sindicats UGT, CCOO i CSI-F han presentat – de forma simultània- reclamacions en les entitats locals valencianes, (ajuntaments, entitats locals, mancomunitats, consorcis i fundacions) per a demanar que s’abone dita paga.

La reclamació s’ha realitzat de forma conjunta i coordinada a través d’un escrit contra la prescripció de drets del personal i la interrupció de terminis. S’ha realitzat en tots els centres de treball de l’Administració local en els quals hi ha personal laboral i representació unitària.

Els sindicats pretenen evitar que prescriguen els drets del personal laboral, ja que el personal funcionari té quatre anys de marge abans que prescriguen els seus drets econòmics. En aquest últim cas, les centrals sindicals abordaran la campanya de reclamacions en el mes de setembre. En la resta, les reclamacions individuals es podran efectuar fins al 15 de juliol de 2013.

Les reclamacions s’han dut a terme en més de 500 entitats locals al mateix temps. En la majoria s’han efectuat mitjançant un escrit de manera col·lectiva, a través dels delegats de personal i els dels comités d’empresa.

Comparteix

Icona de pantalla completa