Diari La Veu del País Valencià
Vaga de 24 hores en l’empresa Istobal pels 42 acomiadaments
RedactaVeu / l’Alcúdia

Els treballadors d’Istobal, empresa dedicada a la fabricació de maquinària de llavat per a automòbils, han convocat, aquest dijous, una vaga per a reclamar a l’empresa que no externalitze part de la producció ni acomiade 42 treballadors.

També està prevista una manifestació a les 11:00, des de les portes de l’empresa fins a l’Ajuntament de l’Alcúdia, per a demanar a l’alcalde que mitjance en el conflicte amb una empresa que va nàixer, va créixer i es va desenvolupar en aquesta localitat.

Istobal pretén externalitzar la secció de caldereria, que compta amb 42 llocs de treball.

CCOO aclareix que l’empresa ha repartit beneficis, en comptes d’invertir per a adequar la planta a les necessitats productives del mercat. La principal raó al·legada per la mercantil per a justificar l’externalizació d’aquesta part de la producció, es basa en “la falta de flexibilitat del temps de treball, i la necessitat de realitzar una inversió de 700.000 euros” que insisteix en no poder efectuar, açò malgrat haver llançat beneficis durant els últims anys.

El Comitè d’empresa ha realitzat propostes relacionades amb la flexibilitat del temps de treball, que, de fet, estan contemplades en la recent signatura del conveni col·lectiu de València. Per tant, CCOO constata que l’empresa manca de voluntat per a mantenir l’ocupació. El sindicat insta Istobal a negociar alternatives per a donar continuïtat a la secció de caldereria, al mateix temps que li reclama recuperar la cultura de la inversió tecnològica i de la negociació amb els treballadors.

Comparteix

Icona de pantalla completa