Diari La Veu del País Valencià
Compromís lamenta la imatge de corrupció que s’associa a València per culpa del PP
Les últimes declaracions dels patrons de Turisme València posen en evidència, una vegada més, el paper de l’alcaldessa Rita Barberá i el vicealcalde, Alfonso Grau, com a màxims responsables de les contractacions en el cas Nóos.

Des de Compromís s’ha destacat que la Fundació Turisme València quedava lluny de ser una empresa completament privada que prenia les seues decisions de forma autònoma -tal i com assenyala Alfonso Grau-, ja que en realitat el seu pressupost està format majoritàriament per diners provinents de l’Ajuntament i que actua com a regidoria de turisme de l’Ajuntament des de l’ombra, amb l’objectiu que d’escapar-se de la fiscalització i del control públic.

Part d’eixe obscurantisme s’explica amb fets com que persones que tenien càrrecs dins de la Fundació, com ara Vicente Blasco Infante, que era President del Consell Permanent, alhora representaven els interessos de les seues pròpies empreses, en este cas una agència de viatges, de manera que podia aprofitar la seua posició per contractar els viatges de l’organització Nóos sense passar per concurs públic, una autocontractació que queda absolutament prohibida per la Llei de Fundacions.

Un altre supòsit que demostra el “xiringuito” existent és que la senyora regidora de Cultura, Mayren Beneito, li atribuix en la seua declaració davant del jutge al senyor Vicealcalde, Alfonso Grau, la condició de regidor de turisme, quan eixa regidoria no ha existit mai i, per tant, és innexistent en l’organigrama funcional de l’Ajuntament. Des de Compromís, es considera que este fet no fa més que demostrar com d’assumit té l’equip de govern del Partit Popular que la Fundació Valencia Turisme és l’Ajuntament i que actua com a la regidoria de Turisme en l’ombra.

En paraules de Ribó: “Els testimonis han contradit la hipòtesi de defensa repetida fins la sacietat dels senyor Vicealcalde Alfonso Grau i de la senyora alcaldessa Rita Barberá, última responsable de totes les contractacions”.

Finalment, des de Compromís s’ha criticat al Partit Popular per associar la imatge de València amb la corrupció, aspecte que afecta negativament al turisme i a l’economia local.

Compromís per València

Comparteix

Icona de pantalla completa