Diari La Veu del País Valencià
Els Socialistes de Cullera forcen a l’alcalde a donar explicacions
Els Socialistes de Cullera forcen a l’alcalde a donar explicacions sobre la gestió de l’incendi en el ple

El grup municipal vol que s’aclarisca qui va donar l’ordre de disparar el castell de focs i el motiu pel qual es va fer cas omís a la prohibició expressa del Consorci de Bombers

El Grup Municipal Socialista de Cullera forçarà a l’alcalde, Ernesto Sanjuán (PP), a què done explicacions polítiques sobre la gestió de l’incendi que va arrasar 3,4 hectàrees del vessant sud de la muntanya de la ciutat el dissabte 26 d’abril i que es va originar com a conseqüència de la disparada del castell de focs artificials del dia de la «Baixà».

Després que l’alcalde s’haja negat a convocar un ple extraordinari urgent per a donar compte sobre este vergonyós succés, com li demanava al principal partit de l’oposició, els Socialistes de Cullera han aconseguit incloure un punt en l’ordre de dia per a la sessió ordinària d’abril, que tindrà lloc dilluns que ve dia 12 a les 11 hores després d’haver-se ajornat el passat mes amb motiu de les festes patronals, en el qual s’haurà d’informar de la gestió realitzada el dia dels fets.

Es pretén així que el primer edil explique qui va autoritzar la disparada del castell i el perquè. Així mateix, per a aclarir la responsabilitat política d’esta decisió i si, efectivament, el consistori es va saltar conscientment la prohibició expressa que els focs no es dispararen, el portaveu socialista, Jordi Mayor, ha sol·licitat els parts de la Policia Local dels dies 25, 26 i 27 d’abril corresponents a tots els agents que estaven de servici en cadascun dels torns.

D’altra banda, els socialistes han exigit la documentació rebuda pels servicis d’emergència de la Generalitat, així com les autoritzacions concedides i les prohibicions sobre este tema. A més, Mayor ha informat que s’ha sol·licitat un informe de Medi Ambient sobre les conseqüències que implicarà l’incendi i els seus efectes sobre la zona afectada.

Finalment, s’ha demanat un informe de l’arqueòleg municipal sobre els possibles danys sobre el patrimoni, atés que les flames es van propagar per una zona en la qual se situa patrimoni històric d’alt valor.

«Explicació convincent o dimissió»

Jordi Mayor ha defensat que és en el ple, on residix la sobirania municipal, el lloc en el qual Sanjuán ha de donar explicacions polítiques sobre el succeït. «Fins ara, l’única cosa que sabem és que ha realitzat unes declaracions vergonyoses en els mitjans en les quals negava l’evidència. Això no és ni seriós, ni suficient i ara haurà d’explicar-se davant els representants triats pel poble, amb la documentació en la mà i sense embuts».

El líder de l’oposició ha assenyalat que si Sanjuán no és capaç de donar una explicació convincent sobre els fets i assumir les seues responsabilitats, li exigirà novament que presente la seua dimissió i no descarta prendre altres mesures de caràcter judicial.

PSPV Cullera

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa