Diari La Veu del País Valencià
Bárcenas: A Rajoy i Cospedal els vaig fer lliuraments en efectiu el 2008, 2009 i 2010
La Marea / Madrid

Les parts personades en la causa que investiga la presumpta comptabilitat B del Partit Popular, gestionada per l’exgerent, confiaven hui que l’imputat donara un gir a la seua defensa i confirmara l’autenticitat del document comptable manuscrit que reflecteix pagaments a alts càrrecs populars, entre ells Rajoy.

Bárcenas ha començat la seua declaració davant el jutge de l’Audiència Nacional Pablo Ruz a les 11:17 hores, dues hores després de ser traslladat al jutjat en un furgó de la Guàrdia Civil i d’esperar l’interrogatori en els calabossos.

L’extresorer va sol·licitar permís per a posar-se corbata per presentar-se davant el magistrat, però va ser advertit que no podia posar-se-la durant la seua estada en la cel·la, per la qual cosa ha hagut d’esperar al seu trasllat al jutjat, segons han informat fonts jurídiques a Europa Press.

El retorn de Bárcenas a l’Audiència Nacional s’ha produït en un nou escenari, marcat per les revelacions realitzades per l’exgerent al director d’El Mundo, Pedro J. Ramírez. En una conversa de quatre hores mantinguda amb el periodista, l’imputat va dir que el PP porta 20 anys finançant-se de forma il·legal, a través de donacions aportades per empresaris interessats en aconseguir adjudicacions d’obra pública.

A més, assegurava que era, el també extresorer Álvaro Lapuerta, qui s’encarregava de rebre els diners que li lliuraven en efectiu en maletins o sobres a la seu del PP del carrer Gènova de Madrid. Els feixos de bitllets es guardaven en la caixa forta. Segons la versió de Bárcenas, part d’eixos diners s’empraven en pagar sobresous a alts càrrecs del partit.

No és la primera vegada que l’extresorer compareix davant Pablo Ruz en el marc d’aquesta peça separada. Bárcenas ja es va asseure davant el jutge el 22 de març al costat de Lapuerta. En eixe moment, es va negar a prestar declaració i va recordar que era la “huitena vegada” que compareixia davant un magistrat. “Mai més declararé”, va dir llavors.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa