Diari La Veu del País Valencià
Pedreguer ja té espai per al museu històric i etnològic del municipi
L’Ajuntament de Pedreguer ha formalitzat aquesta setmana l’adquisició de l’immoble situat als números 8, 10 i 12 del carrer del Col·legi, amb la finalitat que puga acollir el futur espai museogràfic de la localitat. La transacció s’ha realitzat amb càrrec al Pressupost Municipal de 2016 i per un total de 207.000 €, gràcies als ingressos procedents de la venda d’una parcel·la a la partida Borissa (190.551 €) i al romanent de la partida destinada a aquest efecte (16.449 €).

L’edifici, que compta amb una superfície construïda d’uns 780 m2, distribuïts en dues alçades (planta baixa i primer pis) d’aproximadament 400 m2, té la doble singularitat d’haver acollit, a la darreria del segle XIX i primer terç del segle XX, el teatre Serrano, i d’haver estat destinat posteriorment a ús industrial, en acollir les dependències i els tallers de diverses empreses de producció de barrets, bosses i altres complements.

I és que és precisament la tradició manufacturera de Pedreguer, juntament amb l’important llegat agrícola i el ric patrimoni historicoarqueològic del municipi, el que es pretén posar en valor amb l’espai museogràfic que s’ubicarà en l’emplaçament adquirit. Tot plegat, amb l’objectiu que puga servir de centre de referència per al coneixement, l’estudi i la difusió de la història i la cultura locals, alhora que constituïsca un important actiu turístic a nivell comarcal.
A més de l’especial trajectòria de l’immoble, altres factors que n’han determinat l’adquisició han estat la seua proximitat a la Casa Municipal de Cultura i la seua considerable superfície. En aquest sentit, es preveu que el nou espai que s’hi habilitarà puga servir no només per acollir el futur Museu Històric i Etnològic de Pedreguer, sinó també altres usos culturals, com ara la Biblioteca Municipal, de manera que puga alliberar-se espai a la Casa de la Cultura, actualment congestionada per la gran quantitat d’activitats que s’hi desenvolupen.

Comparteix

Icona de pantalla completa