Diari La Veu del País Valencià
Per un referèndum perquè el poble decidisca
Les formacions polítiques i ciutadanes de Vila-real reunides la vesprada del dia 17 de juny, en el casal d’ACP han acordat fer publica esta declaració conjunta:

La greu situació de la crisi econòmica, social, ambiental i política que viuen els pobles de l’Estat espanyol ha propiciat l’abdicació del monarca i l’intent accelerat d’imposar al conjunt de l’estat un altre rei sense que la voluntat del poble siga tinguda en compte.

El 70 % de la població no tenia edat de votar quan l’any 1978 es va aprovar l’actual Constitució. És per això que exigim que els pobles de l’estat en els que resideix la sobirania parlen i decidisquen mitjançant un referèndum si es vol monarquia o república, es a dir, si es vol monarquia o democràcia. Apostem decididament per obrir un procés constituent en el que totes les institucions puguen ser elegides per la ciutadania.

Es per això que fem una crida a les forces polítiques, socials, culturals i a tots aquells ciutadans i ciutadanes que vullguen exercir el seu legítim “dret a decidir”, a triar com volem ser governats, a reclamar tots junts un referèndum per a que els pobles de l’estat decideixen, i iniciar el camí cap una societat més justa, democràtica i solidaria.

Tanmateix, impulsarem i recolzarem totes aquelles mobilitzacions i iniciatives populars que tinguen per objectiu tot allò que hem comentat, especialment la manifestació convocada per a el proper dijous, 19 de juny de 2014, a les 20 hores, a la plaça major de Castelló, dia de la proclamació de Felip de Borbó com a rei.

Esta declaració signada per les següents formacions queda oberta a totes aquelles forces polítiques, socials, culturals, sindicals i persones que vullguen adherir-se a elles.

PEL DRET A DECIDIR! PEL REFERÈNDUM!
PER UN PROCÉS CONSTITUENT!
PER LA REPÚBLICA!

Esquerra Unida, COMPROMÍS, Comité per l’Aliança dels Treballadors i dels Pobles , POSI, Moviment Ciutadà de Vila-real.

Comparteix

Icona de pantalla completa