Diari La Veu del País Valencià
El PSPV-Xàtiva, acusació popular en el judici per la remodelació de la plaça de bous
EL PSPV SERÀ ACUSACIÓ POPULAR EN EL JUDICI PER LA REMODELACIÓ DE LA PLAÇA DE BOUS DE XÀTIVA

Roger Cerdà (PSPV): “volem que la investigació arribe fins al final, i que s’aclarisquen punts foscos com l’adjudicació i el multimilionari sobrecost”

El PSPV de Xàtiva exercirà d’acusació popular en el judici que investiga les obres de remodelació de la plaça de bous de la nostra ciutat. Els socialistes han donat este pas “perquè volem que la investigació arribe fins al final, perquè volem que s’aclarisquen punts fosocs com l’adjudicació de les obres, i que els culpables assumisquen la seua responsabilitat pel multimilionari sobrecost de la intervenció que ha suposat duplicar la despesa fins gastar-se vora 12 milions d’euros de diners públics”, com ha recordat el portaveu Roger Cerdà.

El líder socialista recorda que “la plaça de bous és el símbol de la política faraònica i de balafiament dels recursos públics d’Alfonso Rus i del PP, política que ha duplicat l’endeutament de la ciutat i que ens ha deixat sense recursos impulsar el redreçament econòmic que la ciutat necessita”. Cerdà recorda que l’obra va adjudicada inicialment per 6 milions d’euros, i que finalment ha costat quasi el doble, “i encara no està acabada, ni té el corresponent permís d’activitats”. Però a més a més el portaveu del PSPV alerta que segons els calculs dels tècnics municipals, falten més de 2 milions per concloure-la.

“En la història de Xàtiva no ha hagut cap precedent de tan desastrós malbaratament de diners públics, i que ha tingut tan poc rendiment ni utilització perquè no compleix la normativa per a fer els espectacles amb els que es va escusar el PP per a fer la innecessària remodelació”, lamenta Roger Cerdà.

El portaveu socialista explica així que, després del seu treball de fiscalitzció i denúncia política que han realitzat durant els 7 últims anys respecte d’este tema, ara duran esta responsabilitat fins a les últimes conseqüències en els tribunals. “Volem que se sàpia tota la veritat, i volem que es depuren totes les responsabilitats penals i polítiques en aquells que han fet la desastrosa gestió de la remodelació de la plaça de bous”, ha declarat Cerdà.

El líder del PSPV acaba recordant que malgrat que Alfonso Rus diu que el judici és ‘una qüestió purament tècnica’, els socialistes “tenim seriosos dubtes de que siga així, ja que en un Ajuntament -i més en el de la nostra ciutat les decisions- les prenen els polítics i no els tècnics i esta és una questió que tant Rus com la resta dels regidors de l’equip de govern que participaren directa o indirectament en la gestió de l’obra hauran d’aclarir, i assumir les responsabilitats que es deriven”.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa