Diari La Veu del País Valencià
El PSPV demana una comissió per a investigar l’ús de 120 milions per a projectes rurals
RedactaVeu / València

La portaveu socialista d’agricultura en Les Corts, Vicenta Crespo, ha demanat crear una comissió d’investigació sobre l’ús real donat als 120 milions d’euros en ajudes de la Unió Europea per a projectes Ruralter-Leader i Ruralter-Paisatge

En un comunicat, Crespo exigeix que s’investigue per què la Conselleria “ha fet una interpretació corrompuda de les ordres europees, estatals i regionals que marquen els procediments i els criteris a seguir a l’hora d’atorgar ajudes als projectes presentats”.

Es pretén aclarir també “per què la Conselleria d’agricultura ha pagat projectes de dubtosa elecció i que brillen per les nombroses irregularitats que contenen”.

La diputada socialista ha ressaltat que “una altra qüestió digna d’investigar és el repartiment partidista, ja que s’obvia qualsevol objectivitat i equitat a l’hora de realitzar una avaluació dels projectes que arriben”.

Ha assegurat que “el que més puntuava perquè un projecte fora triat i obtinguera una ajuda era el color polític de l’ajuntament que ho sol·licitava, o l’afinitat de l’entitat o l’empresa amiga que pagava els viatges”, al mateix temps que ha posat exemples com el de l’ajuntament de l’Orxa, on l’alcalde és del PP i president del Fevader que va rebre 200.000 euros per a convertir la població en una ‘eco aldea’.

Crespo ha destacat que “existeixen milers de persones afectades per la gestió partidista i caciquil dels fons Feader dins del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2007-2013, perquè des del PP es va decidir ometre una aplicació equitativa dels criteris que marquen les diferents convocatòries d’ajudes”.

Ha recordat que “aquestes irregularitats ja han portat al fet que la Fiscalia òbriga una investigació al president del Fevader, al mateix temps que la comissió antifra de la Unió Europea també està analitzant aquestes adjudicacions.

La diputada socialista ha subratllat que 316 municipis del País Valencià que “pateixen els majors problemes de despoblació i envelliment es mereixen una explicació de com s’han gastat aquests fons Feader”.

Comparteix

Icona de pantalla completa