Diari La Veu del País Valencià
Compromís elabora una radiografia de la realitat educativa de Meliana
Compromís per Meliana, dins de la campanya permanent de participació ciutadana Més Compromís, Més Meliana, ha dedicat el mes de juny a l’educació. Amb esta finalitat, coincidint amb el final de curs i de cara al curs escolar 2014-2015, ha organitzat una trobada amb els diferents sectors educatius del poble per a fer una radiografia de la realitat del món educatiu al municipi. En la trobada ha estat present el diputat de Compromís i membre de la Comissió d’Educació de les Corts, Josep Maria Pañella. Prèviament, acompanyat pel Grup Municipal Compromís, ha visitat els centres escolars públics de Meliana.

Com diu Josep Riera, portaveu del Grup Municipal Compromís per Meliana, “en la trobada s’han constatat deficiències importants que afecten diferents àmbits, tant de competència municipal com de la Generalitat, una constatació que ha de servir per a establir prioritats d’actuació per a millorar la realitat educativa al municipi”. Els problemes més importants són la massificació dels centres, la falta d’infraestructures reclamades des de fa temps, i d’un manteniment constant –en alguns casos alguna actuació integral- en uns edificis que ho requerixen. A més, hi ha els problemes com a conseqüència de les retallades i de la nova normativa, com ara l’organització curricular, l’accés a l’ensenyament en valencià amb garanties, els impagaments de les beques de menjador, el retard dels ingressos per al funcionament ordinari dels centres, o el retard –i en alguns casos supressió- a l’hora de cobrir el personal docent com a conseqüència de baixes o programes educatius concrets. També s’ha abordat el futur del Conservatori Municipal després que l’entrada en vigor de la Llei de Reforma de l’Administració Local atribuïx totes les competències educatives a la Generalitat.

Com explica el diputat Pañella “fruit de la trobada de Meliana, Compromís elaborarà un document d’actuació que traduirà en propostes i preguntes parlamentàries. Independentment d’això, l’acte també ha servit per a constatar els reptes a què s’ha d’enfrontar qualsevol govern de la Generalitat i per a fixar les prioritats de govern, i una ha de ser clarament l’educació”. En la trobada, a què havien estat convidats tots els representants del món educatiu local, públics i privats, han participat representants de les AMPA i direccions de la major part dels centres educatius públics de Meliana.

Compromís per Meliana

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa