Diari La Veu del País Valencià
Eila Colomar proclama l’inici de les Falles 2015 a Sueca
La Fallera Major pronuncia les seues paraules en un acte tradicional que, per primera vegada, es realitza a les 12 del migdia

La Fallera Major de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes, Eila Colomar, va proclamar,des del balcó de l’Ajuntament, que el municipi ja està en Falles. Centenars de persones van acudir per a presenciar este acte de la Crida, un dels més importants i emblemàtics del calendari faller, que enguany estrenava horari al celebrar-se a les 12 del migdia, per primera vegada.

Prèviament, la Fallera Major, acompanyada de la seua cort d’honor, els membres de la Junta Local Fallera, i totes les falleres majors i presidents de les 16 comissions de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes, va desfilar en cercavila pel carrer Sequial fins a la plaça de l’Ajuntament, on una multitud de persones esperava l’inici de l’acte. Els màxims representants de les diferents comissions van ocupar un lloc destacat en la plaça, en un escenari instal•lat per a l’ocasió.

Eila Colomar va aparéixer en el balcó a les 12 hores, acompanyada per les quatre components de la seu cort d’honor, Alba Galiana, Carla Ferrer, María Pérez i Patricia Martínez; l’alcalde de la ciutat, Salvador Campillo; el regidor de Festes, Dimas Vázquez; i el president de la JLF, Vicent Llopis. Van acudir també a l’acte el regidor de Cultura, Josep Navarro; el regidor de Promoció Lingüística, Salvador Giménez; i el regidor, José Luis Ribera.

“És el moment d’il•luminar els nostres carrers, adornar els nostres casals i omplir la nostra ciutat de festa. Obriu els cors a tots els que ens visiten perquè puguen admirar com Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes despleguen la seua esplendor en esta festa”, va afirmar Eila Colomar en un discurs en què va voler tindre presents a tots els components de la festa: pirotècnics, músics, artistes fallers, als membres de les diferents comissions, xicotets i adults; inclús als que es troben lluny de la nostra terra. “No perdem mai la il•lusió, perquè són moltes les persones que es desviuen per fer que estes festes siguen úniques i irrepetibles. I sou molts els fallers que porteu anys aprenent a renàixer de les cendres de la falla per a poder oferir-li a Sueca, i a tota València, la millor festa del món”.

Per la seua banda, el president de la JLF, Vicent Llopis, va definir a la festa de les Falles com a “la nostra festa per excel•lència, la festa que aglutina pràcticament a totes les famílies de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes, i que és un potencial social, cultural i econòmic en este àmbit local”. Després d’agrair el gran esforç que realitzen durant tot l’any les comissions falleres del municipi, Llopis va invitar “a disfrutar de la festa, la cultura i la tradició, i a viure amb intensitat les nostres Falles 2015”.

El regidor de Festes, Dimas Vázquez, va remarcar també el treball i esforç que realitzen els fallers i falleres de les diferents comissions, i l’ambient de festa que inunda els carrers durant estos dies. L’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, vestit també amb la indumentària tradicional valenciana, com a faller que és, va apel•lar al sentiment faller, al gaudi de la festa amb harmonia i responsabilitat “perquè des del 20 de març de l’any passat estem esperant este dia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa