Diari La Veu del País Valencià
Cospedal, Cascos i Arenas, citats a declarar pel ‘cas Bárcenas’
La Marea / Madrid

Cospedal està citada per al 14 d’agost, però pel fet de ser aforada, podria decidir que li prengueren declaració al seu despatx de la Presidència de Castella-la Manxa. Tret que ella decidisca fer-ho a l’Audiència Nacional, el jutge està disposat a desplaçar-se a Toledo. Arenas i Cascos estan citats per al dia 13 d’agost.

Aquesta decisió s’ha conegut el mateix dia en què l’acusació popular que exerceix IU ha demanat a l’instructor que investiga si hi va haver comptabilitat B i sobresous en el PP, que cite als exministres Federico Trillo i Javier Arenas, al president del Consell d’Estat, José Manuel Romay Becaria; a Ignacio López del Hierro, marit de la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal; al polític ecuatoguineà, Severo Moto i a l’expresident de Caja Madrid, Miguel Blesa.

Aquesta acusació, exercida per IU, l’Associació Lliure d’Advocats (ALA), Ecologistes en Acció, Federació Els Verds i Justícia i Societat, ha reclamat aquestes testificals a la llum d’allò declarat el passat 15 de juliol per l’extresorer Luis Bárcenas, que va aportar a la causa documentació amb la qual pretén demostrar que el PP es va finançar de forma il·legal durant 20 anys mitjançant donacions irregulars.

Comparteix

Icona de pantalla completa