Diari La Veu del País Valencià
Falla de la Fundació Santos Andrés, Santiago y Miguel de Sueca
La serp de Rubik, protagonista de la falla de la Fundació Santos Andrés, Santiago y Miguel de Sueca

La Fundació Sants Andrés, Santiago y Miguel de Sueca ha plantat este matí la tradicional falleta del centre a la Plaça de l’Ajuntament de Sueca.

Els darrers dos anys foren els artistes valencians Juan García Ripollés i Miquel Navarro; esta vegada l’escultor, arquitecte i dissenyador hongarés Ernö Rubik ha estat la font d’inspiració de la Fundació Santos Andrés, Santiago y Miguel de Sueca a l’hora de crear el seu monument.

Rubik és conegut per tot arreu per ser l’autor del cub que duu el seu cognom. Ell però, és també el creador de la serp, una variant del cub que, tot i que no tingué tanta fama, va ser un joguet igualment divertit, educatiu i addictiu. La falla que enguany presenten els usuaris de la Fundació pretén ser, a més, un joc consistent en anar girant els prismes fins aconseguir la figura desitjada segons ha explicat Clemente Piera, usuari del centre i coordinador de la falla. Piera ha assenyalat també que els usuaris han estat treballant durant més de dos mesos en el monument.

La falleta ha visitat també alguns col·legis de la ciutat i universitats. José Sellés i Noé Ases, educadors de la Fundació, han assenyalat que l’objectiu és donar visibilitat a les persones que pateixen este trastorn, que la gent conega les malalties mentals i que les tracte amb normalitat i alhora que els usuaris vegen reconeguda la seua feina.

El regidor d’Educació, Vicent Baldoví, ha estat present este matí durant la plantà de la falleta de la Fundació a la plaça de l’Ajuntament. Baldoví ha destacat el nivell i la qualitat del disseny del monument de la Fundació, que ha dit “es supera any rere any” i ha fet un reconeixement també al treball que realitzen col·lectius com la fundació, el centre ocupacional o tots els col·legis del poble, perquè la festa fallera arribe a tots.

La falla de la Fundació estarà en la plaça de l’Ajuntament fins diumenge. Dilluns serà cremada en el pati del centre.

Comparteix

Icona de pantalla completa