Diari La Veu del País Valencià
El president dels lletrats catalans visita l’Espai Joan Fuster
Carles McCragh serà nomenat Lletrat d’Honor per l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sueca

L’Espai Joan Fuster ha rebut este divendres la visita del màxim representant del Consell de l’Advocacia de Catalunya, Carles McCragh. El president dels lletrats catalans, que ha visitat Sueca convidat per l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de la ciutat, ha conegut la instal·lació de la mà del coordinador de l’Aula Didàctica de Cultura Contemporània Joan Fuster, Salvador Ortells Miralles, qui ha guiat la seua visita.

El degà de l’entitat suecana, Jesús Muñoz, així com altres membres del Col·legi, entre els quals constava també el regidor d’Urbanisme, Julio Serra, han acompanyat al representant dels advocats catalans en el seu pas per Sueca.

Llicenciat en dret per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialitzat en dret civil, el nou president del Consell de l’Advocacia Catalana, des del passat desembre de 2016, s’ha guanyat el prestigi i respecte en la professió, sobretot pel seu compromís amb la defensa legal dels Drets Humans. En este sentit, l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sueca el nomenarà esta vesprada Lletrat d’Honor en reconeixement a la seua trajectòria i aportació professional.

McCragh ha estat anteriorment degà del col·legi d’advocats de Girona, des del 2010; vicepresident de la Fundació de l’Advocacia per als Drets Humans del Consell General de l’Adovocacia Espanyola (CGAE) i fundador i president de l’Associació Liberpress, entre d’altres.

L’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sueca ha programat per a esta vesprada a l’auditori de la localitat veïna de Cullera, a les 19 hores, l’acte de jura dels nous lletrats, en què es distingirà a McCragh i també s’atorgarà un reconeixement als lletrats amb més de 25 anys de trajectòria en l’exercici professional.

L’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sueca és una de les entitats que s’han adherit al programa “Joan Fuster. 25 anys després (1992 – 2017)” per commemorar esta “renaixença” de l’obra i el pensament fusterià, a partir de la inauguració de l’espai, 5 lustres després de la desaparició de l’autor de Sueca. Joan Fuster va realitzar estudis en Dret a la Universitat de València i exercí també durant uns anys de la seua vida com a advocat.

Comparteix

Icona de pantalla completa