Una auditoria encarregada per la Conselleria d’Hisenda ha desvelat sobrecostos, contractacions a dit i factures falses a l’ampliació de Fira València

Consol Castillo ha exigit que la Fiscalia obriga diligències d’investigació davant de la gravetat dels fets

Compromís va demanar en desembre de 2013 una auditoria forense de la gestió d’Alberto Català en Fira València, rebutjada amb els vots del PP

Des de Compromís han exigit responsabilitats a l’alcaldessa de València i presidenta del patronat de Fira València, degut al desfalco desvelat per l’auditoria encarregada per la Conselleria d’Hisenda del procés d’ampliació de Fira València.

Esta ampliació va tindre un cost de 587 milions d’euros avalats per la Generalitat Valenciana, dels 325 milions pressupostats inicialment. L’auditoria de la intervenció de la Generalitat Valenciana a més dels sobrecostos desmesurats sense justificar, ha posat de manifest el pagament de serveis i obres que després no es van realitzar i la falta de control en els processos de contractació.

Consol Castillo, regidora de Compromís, ha recordat que Barberà és presidenta del patronat de Fira València i Alfonso Grau és vicepresident del comitè executiu, i que els dos sostenien estos càrrecs en el moment d’encarregar-se l’ampliació a l’any 2001. A més el que fins fa un any era president de Fira València era Alberto Català, persona d’absoluta confiança de Barberà i el PP, que va ser substituït pel president de CIERVAL, José Vicente Gonzàlez, justament en eixe moment des de Compromís exigiren una auditoria forense de la gestió de l’expresident, que no va comptar amb el recolzament del Partit Popular a l’Ajuntament.

Consol Castillo ha declarat: “Les conclusions de l’informe de la intervenció de la Generalitat contra el patronat de Fira València són molt greus, i la responsable és Barberà. Des de Compromís portem anys exigint informació sobre l’ampliació de la Fira i ara una auditoria encarregada des de la Generalitat, governada pel Partit Popular, ha revelat un autèntic desfalco de diners públics. Barberà ha de donar explicacions i assumir responsabilitats per estes gravíssimes acusacions. Amb este informe ja no hi han excuses per a que la Fiscalia investigue els presumptes delictes que s’han comés a Fira València”.

Compromís per València

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa