Diari La Veu del País Valencià
Castelló – Locals per a associacions veïnals
Ali Brancal: “Cal claredat en el tema de la concessió de locals per a associacions veïnals”

La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha explicat que l’Ajuntament es gasta vora mig milió d’euros anuals en locals per a associacions sense explicar els criteris per a les concessions, o ni tan sols si se signa algun contracte on s’especifique les obligacions i deures d’ambdués parts.

Ali Brancal, la portaveu adjunta de Compromís per Castelló al consistori de la capital, ha recordat avui que “encara no tenim resposta respecte als criteris per a la concessió de locals per a seus de les associacions i entitats veïnals. Ens sembla molt preocupant que no se’ns facilite una informació que hauria de ser pública. Hem demanat també que se’ns facilite una còpia del contracte-tipus que es signe entre els propietaris i l’Ajuntament per veure quins són els aspectes més rellevants. I, per més que ho demanem, encara no tenim cap referència de si les entitats veïnals signen cap document amb l’Ajuntament on estiga clar quin és el compromís de les dues parts”.

En aquest sentit, Ali Brancal ha manifestat que “ens preocupa molt el tema de les possibles responsabilitats per avaries o danys en els locals que puguen causat perjudici a les persones que acudeixen a les activitats. Les associacions, moltes vegades, no tenen clar quin és el procediment més adequat i ràpid per, per exemple, resoldre filtracions degudes a plogudes o sostres que es cauen. Hem demanat informació sobre tots aquestos aspectes i demanarem que s’informe adequadament i per escrit a les associacions que ocupen un local cedit per l’Ajuntament”.

La regidora de Compromís ha afegit que “actualment, l’Ajuntament paga 45 locals per a seu d’associacions i una parcel·la. El cost mensual del consistori en lloguers per a seus és de 36.400 euros, sense contar l’IVA. Segons les dades oferides, a l’any l’Ajuntament es gasta prop de 437.000 euros més IVA en una cessió de locals per a seus de la que no sabem els criteris. Aquesta situació ha d’acabar i esperem que s’accelere la resposta”.

Compromís per Castelló

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa