Diari La Veu del País Valencià
Assemblea local d’EUPV Dénia
L’assemblea local d’EUPV s’ha reunit aquesta vesprada i ha aprovat per unanimitat la següent resolució.

“La ciutat de Dénia porta anys en un túnel sense sortida, producte dels forts interessos urbanístics dels diferents grups de pressió; terratinents, promotors, constructors, empresaris dels diferents rams, …. que han utilitzat indistintament a PP, PSOE, CU, Compromís (BLOC) i els partits minoritàris per governar la ciutat sense presentar-se a les eleccions. Sistema que també passa al govern de la Generalitat Valenciana i a l’estat espanyol. Règim que impedeix que les necessitats bàsiques de la totalitat de la ciutadania siguin cobertes, a més a més, de provocar l’enriquiment d’uns pocs en relació a l’empobriment de la majoria. Les petjades d’açò a Dénia són la precarietat laboral de la majoria de la gent que treballa en el sector serveis, especialment la restauració, la desfeta del sector industrial, la inexistència del sector agrícola, i la minva constant del sector pesquer, la pobresa infantil, la impossibilitat de baixar de 4000 persones a l’atur, la mancança d’un projecte clar de ciutat més enllà de la gamba roja i els interessos preponderants del sectors relacionats, com també la mancança d’infraestructures vitals pel desenvolupament econòmic, social i humà com són: la des privatització de l’Ap7, el tren Dénia-Gandia, l’àrea sociosanitària de La Pedrera, la remodelació de l’IES Maria Ibars, l’adequació del CEE Raquel Paya, l’aprovació d’un PGOU que sigui sostenible amb l’entorn, el territori i la natura, ….

És a dir, tot allò que faria de Dénia una ciutat per viure tot l’any, i no esperar tot el temps a la bon hora i que la gent de fóra tingui diners per venir.

Per això, EUPV davant la possibilitat que una iniciativa ciutadana que qüestiona de ple el Règim dels que governen sense presentar-se a les eleccions a Dénia, com Guanyem Dénia comenci a caminar, no va a ser l’organització que la va aturar, ni va a mirar cap a un altre costat i ni molt menys va a qüestionar el seu naixement. Al contrari, EUPV Dénia entén la necessitat d’aquesta iniciativa ciutadana, des de baix, que a partir de les demandes dels moviments socials com la marea blanca, la marea verda, la dependència, la PAH, i sobretot, les Marxes de la Dignitat amb la seva demanda de pa, treball i sostre tingui continuïtat i possibilitats d’èxit. Ja que serà l’èxit del conjunt i totalitat de la societat deniera.

Per això, EUPV Dénia crida a la participació dels/les seus/ves militants, simpatitzants/es i votants en l’assemblea convocada per fer un grup promotor així com en el seu desenvolupament posterior com espai ciutadà de construcció d’una Dénia per a les persones. ”

ASSEMBLEA LOCAL D’EUPV DÉNIA

Comparteix

Icona de pantalla completa