Diari La Veu del País Valencià
La Fundació Generalitat-Iberdrola portava prop de 10 anys sense presentar els seus comptes anuals
RedactaVeu / País Valencià

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista a Les Corts, Rafael Rubio, ha denunciat que el Consell ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la liquidació de la Fundació Generalitat-Iberdrola, que s’emmarca dins de la reestructuració del sector públic fundacional del País Valencià. No obstant açò, ha advertit que, segons consta en la pròpia resolució publicada al DOGV, aquesta fundació portava des de 2004 fins a 2011 sense presentar els comptes anuals en el registre corresponent.

Davant açò, Rubio ha qualificat aquesta situació com de “absoluta il·legalitat i irregularitat” i, per tant, ha advertit que la Generalitat hi haurà de donar explicacions. De fet, ha destacat que la Conselleria de Governació és l’encarregada de “tutelar i controlar aquesta fundació” i, per açò, s’ha preguntat si és que “tal vegada el conseller Serafín Castellano estava més preocupat d’anar de cacera que de controlar les fundacions que eren de la seua competència”.

En aquest sentit, el diputat socialista també ha explicat que aquesta fundació es nodria dels interessos que generen els dipòsits que han de realitzar els ciutadans i les empreses en contractar Iberdrola, uns ingressos que “es destinaven a fundacions de caràcter social o cultural”. Per açò, Rubio ha insistit en la necessitat que el Consell “done explicacions per a saber ara on s’invertiran aquests diners i qui serà l’encarregat de recaptar aquests dipòsits”, ja que, segons ha apuntat, “l’empresa ha tancat amb 180.303 euros que es destinaran a l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial”.

Davant aquestes informacions, el portaveu adjunt socialista, Rafael Rubio, ha anunciat que el seu grup presentarà en Les Corts una bateria de preguntes sobre aquest tema perquè “el Govern valencià ha d’explicar per què ha permès que aquesta fundació continuara en una situació irregular” perquè, tal com ha advertit, “açò ens pot fer sospitar que moltes fundacions funcionen de la mateixa manera, amb l’opacitat a la qual ens té acostumats el Consell del PP”. Per a Rubio, “és necessari conéixer si la conselleria va actuar d’alguna manera durant tot aquest temps, i qui es farà càrrec a partir d’ara dels dipòsits dels clients d’Iberdrola”.

Comparteix

Icona de pantalla completa