Diari La Veu del País Valencià
Fabra assegura que la Generalitat no consentirà ingerències en el Corredor Mediterrani
EFE / Pilar de la Foradada

Tots dos dirigents autonòmics, que hui han mantingut una reunió de treball en matèria d’aigua al Pilar de la Foradada (Baix Segura), han volgut respondre, a preguntes dels periodistes, al recurs presentat per l’Ajuntament de Tarragona al projecte del tercer carril del Corredor Mediterrani.

El consistori tarragoní va presentar el passat 22 d’agost un recurs de nul·litat de ple dret del tercer carril ferroviari per considerar que s’han obviat tràmits administratius. “Després de molts anys de treball, ací i a Europa, no anem a consentir més ingerències en l’execució” d’aquesta infraestructura, ha afirmat Fabra.



És més, ha afegit que “tots aquells que vagen contra el Corredor Mediterrani tindran davant al Consell i a tot el País Valencià”. A més, ha posat de manifest que compta amb el suport de la Regió de Múrcia perquè el Corredor Mediterrani siga una realitat com més prompte millor.

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, va dir la passada setmana que la postura de l’Ajuntament de Tarragona sobre el Corredor ferroviari Mediterrani és una “qüestió absolutament raonable” perquè volen que es faça el tercer carril al seu pas per la ciutat “però que es faça bé”.

Fabra i Valcárcel defensen el memoràndum del Tajo-Segura per a tenir aigua

D’altra banda, els governs del País Valencià i la Regió de Múrcia consideren que el transvasament Tajo-Segura és “irrenunciable” per a ambdues terres pel seu caràcter estratègic i socioeconòmic, i mantenen la defensa del seu memoràndum perquè “mai renunciarem a l’aigua”.

Alberto Fabra i Ramón Luis Valcárcel han demanat que es complisquen els termes establerts en el memoràndum de transvasament Tajo-Segura, un document signat el passat mes d’abril.

Entre els seus objectius, aquest memoràndum planteja la necessitat d’allargar la caducitat dels transvasaments, de trimestral a anual, perquè els regants puguen planificar els regs i que l’aigua no consumida durant els tres mesos no es perda i es guarde per a altres èpoques de l’any.

A més, planteja flexibilitzar la cessió de drets entre comunitats de regants, millorar les regles d’explotació de transvasaments, arribar a acords sobre desembasaments en pantans de capçalera i la derogació de la clàusula Narbola perquè les dessalinitzadores no tinguen incidència en el transvasament Tajo-Segura.

Comparteix

Icona de pantalla completa