Diari La Veu del País Valencià
Benlloch – I edició del Festival Comarca Viniterrània
La I edició del Festival Comarca Viniterrània posarà la nota musical a la Trobada Internacional del Vi de Benlloch

L’Ajuntament pretén consolidar aquest certamen de música de festa com una de les apostes principals d’oci de la Festa de la Verema

El cartell, encapçalat per la banda rumana Fanfare Shukar, el completen els grups valencians la Xaranga Mecànica, la Tromcaba Macanusca i Truc

El Festival Comarca Viniterrània de música de festa és la novetat que aporta enguany la programació de la Trobada Internacional del Vi de Benlloch, que se celebrarà des del 28 al 30 d’octubre. Una cita amb la que es pretén consolidar la aposta d’oci d’aquest certamen que gira al voltant del món del vi, amb l’objectiu de fer de la Festa de la Verema una activitat oberta a tota la societat.

En aquesta primera edició del festival, el cap de cartell serà la banda romanesa Fanfare Shukar, que aportarà un toc balcànic a la festa. Arribats de la localitat de Zece Prajini, és una de les bandes més reconegudes a nivell internacional d’aquest tipus de música, que en el seu cas destaca per la creativitat del seu cap, Costica Panpiru, i el seu magistral joc d’instruments. La banda compartirá el protagonisme amb els vins de Romania, concretament de Moldavia, que es presentaran als professionals del sector vitivinícola durant el cap de setmana. La banda romanesa actuarà el dissabte 29 a les 12 de la nit a l’espai denominat ‘Carpa del Vi i de les Food Trucks’.

El cartell de Festival Comarca Viniterrània el completen les bandes valencianes Tromcaba Macanusca, La Xaranga Mecànica i Truc, que actuaran el divendres, el dissabte, i el diumenge, respectivament. Els tres grups treballen la música de festa des dels paràmetres de músics de carrer, una nova corrent on es barreja la qualitat amb l’espectacle, amb coreografies i jocs que acaben per contagiar a l’espectador, amb una forta dosi d’energia, i feta amb tot tipus d’instruments, des del guitarró o la flauta, fins el trombó. Les quatre bandes realitzaran una espècie de passacarrers els dies de la seua actuació.

Dins del programa musical també hi haurà events per als més menuts. En aquesta ocasió serà el grup ‘Trobadorets’ l’encarregat d’amenitzar el matí del dissabte amb una actuació que començarà, concretament, a les 12.00. Aquesta programació cultural complementa la que està dirigida exclusivament a professionals, com la conferència de la primera jornada, que es centrarà en els vins de la Moldavia romanesa, la xerrada sobre la IGP i la seua relació amb el territori, també el divendres, o la taula rodona que tindrà lloc el dissabte al migdia, en la que es debatran diferents propostes d’iniciatives alternatives al turisme enològic tradicional, en la que participaran Juan Domingo Tárrega, de Mas de Rander; Josep Antoni Nebot, de Mar de Fulles; i Chema Rabasa, de Itinerantur, i que estarà moderada per Diego López Olivares, professor de la Universitat Jaume I. A continuació d’aquest acte es poprtarà a terme una tast per a professionals sobre els vins de la regió de Moldavia.

AJUNTAMENT DE BENLLOCH

Comparteix

Icona de pantalla completa