Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de l’Alqueria amb la música
Un any més i fruit del compromís de l’Ajuntament per col·laborar amb la Societat Musical Santa Cecília de l’Alqueria de la Comtessa, ha estat aprovat en el darrer plenari de 27 d’octubre, el conveni gràcies al qual es destina una important aportació econòmica municipal adreçada tant a la banda, a l’escola d’educands, com a la mateixa agrupació musical com associació cultural.

El conveni ha estat signat en les dependències de l’ajuntament per l’alcalde Voro Femenía, i el president de la Societat Musical, Joan J. Lledó Doménech en representació d’aquesta.

Aquesta decidida aposta per la cultura, tal com es diu a l’apartat expositiu del document signat, és la mostra de l’especial sensibilitat de l’ajuntament de l’Alqueria davant qualsevol tipus d’activitat cultural o educativa, especialment les adreçades als i les joves del municipi i en aquest cas les que permeten a més a més, una adequada difusió de la cultura musical entre la ciutadania.

Així doncs, per aquesta faceta educadora de la societat musical, per al sosteniment de la seua banda i de la casa de la música, i per la contribució en diversos esdeveniments locals, s’han atorgat un total de 21.500,00 €.

D’aquesta quantitat total, 9.000,00 € s’adreçaran al pagament de les actuacions emmarcades dins de l’apartat de serveis culturals i musicals que hi ha de prestar la societat al poble. Fins a 10 esdeveniments festers o religiosos s’inclouen en l’annex del conveni: Cavalcada de Reis, Sant Antoni, les dues arreplegades del patró Sant Pere, la presentació de festes, l’Encontre, la celebració del 9 d’octubre, el concert de fetes, el Corpus i el dia de Sant Pere.

Per un altre costat, l’ajuntament destina una altra part del total, exactament 8.500,00 €, al funcionament de la societat. Amb aquesta aportació contribueix financerament al seu manteniment i sosteniment, i fa possible la millora de les seues condicions estructurals i de les activitats que realitze en el futur.

Per últim, i no per això menys important, la subvenció es completa amb 3.500,00 € més destinats exclusivament per ajudes a l’alumnat. Amb aquesta aportació, els educands veuen becades les despeses que han de suportar per tal de formar-se a l’escola de música.

AJUNTAMENT DE L’ALQUERIA DE LA COMTESSA

Comparteix

Icona de pantalla completa