Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de les Alqueries promou una recerca sobre el patrimoni municipal
El consistori ha aprovat crear unes dependències especials per a l’arxiu local

L’Ajuntament de les Alqueries, per unanimitat, ha aprovat en el ple la creació d’una comissió de recerca sobre el patrimoni municipal que s’iniciarà al desembre i tindrà una durada de sis mesos. Durant aquest període, el consistori pretén resoldre la situació de la documentació i catalogació d’objectes que poden haver desaparegut de les dependències municipals des de 1985. A més, en la proposta se considera oportuna la creació d’unes dependències municipals dedicades a l’arxiu local.

Així, a proposta del regidor de Patrimoni, Xavier Balaguer, el ple ha aprovat crear un arxiu històric municipal habilitant unes dependències especials per a la custòdia, conservació i catalogació de la documentació considerada com a històrica. Balaguer assegura que “en la localitat no existeix un arxiu patrimonial, per açò, des de l’equip de govern hem dut a terme aquesta proposta i necessitem de la col·laboració del funcionariat per trobar tot allò que no estiga inventariat i forme part dels 31 anys d’història de les Alqueries”.

“A causa que no hi ha hagut iniciativa en els anteriors governs em fa obrir noves línies de recerca per esbrinar què és el que ha passat amb la documentació d’interès històric generada durant aquests 31 anys i on han anat a parar els treballs que s’hagen pogut fer relacionats amb el patrimoni de les Alqueries des del 1985”, conclou Balaguer.

Comparteix

Icona de pantalla completa