Diari La Veu del País Valencià
El finançament que té el País Valencià és inviable
El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat que en aquests moments el País Valencià “amb el finançament que té és inviable. També amb el model de gestió del PP”. Per açò, ha apuntat, que dimarts que ve “veurem, amb total claredat, si el PP d’una vegada per sempre es posa del costat dels interessos de la Comunitat o una altra vegada s’agenolla davant Gènova”. D’aquesta manera, espera que “el PP siga coherent” davant la votació de la modificació de l’Estatut perquè les inversions de l’Estat s’adeqüen al percentatge de població.

En aquesta línia, sobre la modificació de la proposta de reforma de l’Estatut valencià, que serà el primer punt de l’ordre del dia del Ple del Congrés el pròxim 10 de setembre, ha insistit que aquesta és una petició que van realitzar els socialistes quan es va negociar la norma bàsica dels valencians però que “el PP no va atendre”. No obstant açò, com ha subratllat Puig, “el PP sí va votar aquesta modificació a les Corts Valencianes” però “s’ha ajornat diverses vegades la votació en el Congrés dels Diputats, perquè el PP no ha sigut capaç de votar”, ha lamentat.

Ha considerat “especialment rellevant” que el període de sessions al Parlament espanyol s’inicie amb aquesta reforma de l’Estatut valencià perquè “podem començar a marcar un camí en el qual diguem que la Comunitat Valenciana no pot continuar així”. En aquest sentit, ha insistit en la necessària nova relació amb l’Estat espanyol, les inversions de l’Estat, un nou model de finançament i el deute històric. No obstant açò, ha assenyalat, caldria sumar “un canvi de gestió en la Generalitat” perquè es produïsca el canvi.

Comparteix

Icona de pantalla completa