Diari La Veu del País Valencià
El Govern inclou l’afiliació sindical en una base de dades de funcionaris
CIVIO / Eva Belmonte

A més d’informació sobre la salut dels treballadors públics llistats (aquesta especialment protegida), el fitxer agrupa dades identificatives com el nom, DNI, data de naixement, antiguitat i lloc de treball. Fins ací tot normal. Però també inclou l’afiliació sindical, encara que especifica que s’arreplegarà aquesta dada només en el cas dels delegats.

Quina és la relació entre afiliació sindical i prevenció de riscs laborals? A priori no sembla haver-la, com tampoc la hi havia quan, al febrer, Gallardón va vincular aqueixa mateixa afiliació sindical en els fitxers de treballadors públics expedientats, tal com expliquem llavors en aquest mateix blog. Dos mesos després, el Ministeri de Justícia va haver de rectificar i suprimir aqueixa informació de la base de dades.

Com llavors, aquest nou fitxer podria vulnerar l’article 4 de la Llei de Protecció de Dades (LOPD):

“Les dades de caràcter personal només es podran arreplegar per al seu tractament, així com sotmetre-les a aquest tractament, quan siguen adequades, pertinents i no excessives en relació amb l’àmbit i les finalitats determinades, explícites i legítimes per a les quals s’hagen obtingut.”

Article publicat en el BOE nostre de cada dia

Comparteix

Icona de pantalla completa