Diari La Veu del País Valencià
El pressupost de Les Corts hauria de ser controlat per la Sindicatura
RedactaVeu / País Valencià

El portaveu socialista en Les Corts, Antonio Torres, ha proposat durant la comissió de Govern Interior que, atés que el pressupost de les Corts mai ha sigut auditat ni fiscalitzat per la Sindicatura de Comptes, es duga a terme aquest mecanisme de control perquè la institució “deixe de ser una illa”, una proposta que, com ha assegurat Torres, “afectaria molt positivament la credibilitat i transparència de la institució” i que ha sigut rebutjada pels vots en contra del Grup Popular.

Torres ha comparegut després de la reunió de la Comissió de Govern Interior ja que, a pesar que el reglament de Les Corts estableix que els treballs i deliberacions presos en aquesta comissió deuen ser secrets, els grups han acordat per unanimitat “que es poguera informar els mitjans de comunicació i els ciutadans de qüestions que afecten tan directament la credibilitat de la Cambra”, com ha apuntat el diputat socialista.

El síndic socialista ha remarcat que aquesta proposició té “molta lògica, malgrat la negativa mostrada pel grup popular”, i ha argumentat que el Sindic de Comptes hauria d’actuar de forma independent a Les Corts encara que siga proposat per la cambra.

Declaració IRPF diputats populars

El grup socialista ha reivindicat també la necessitat que els diputats populars facen públiques les seues corresponents declaracions d’IRPF, i ha criticat de nou els habituals sobresous que el grup popular ha repartit entre els seus membres. “Els socialistes ens hem assabentat, pels mitjans de comunicació igual que la resta de valencians, que els membres del Partit Popular cobren sobresous des de fa moltíssims anys, sense que fins al moment ningú haja donat una explicació sobre aquest tema i sense que tinguen intencions de donar-les”.

Per aquest motiu, Antonio Torres ha sol·licitat al síndic popular que aclarisca a la resta de grups de la cambra el volum econòmic d’aquests sobresous, les quantitats que percep cadascun dels diputats, així com la justificació de les corresponents retencions fiscals “en el cas que hi hagueren”.

Comparteix

Icona de pantalla completa