Diari La Veu del País Valencià
44 noves línies d’ensenyament en valencià plurilingüe
RedactaVeu / País Valencià

“Iniciem el curs escolar amb reptes importants per continuar construint, des de la base del treball del professorat i de la participació de les famílies, un sistema educatiu valencià i en valencià que garantisca la qualitat educativa que l’alumnat es mereix. Ho estem aconseguint malgrat les retallades durant els dos últims cursos que ha dut a terme l’administració valenciana sobre un dels pilars bàsics de qualsevol societat madura del segle XXI, l’educació”.

Així comença Escola Valenciana una carta per donar la benvinguda al nou curs escolar. Un nou curs en el qual l’entitat destaca que entre totes i tots “hem aconseguit que s’hagen establert 44 noves línies d’ensenyament en valencià plurilingüe en Infantil de tres anys per al curs 2013-2014. Una fita important que cal aconseguir augmentar el curs que ve, amb la presentació de projectes lingüístics de centre adients”.

El Programa Plurilingüe d’Ensenyament en Valencià (PPEV), asseguren des d’Escola Valenciana, “és l’únic que garanteix l’aprenentatge de les dues llengües oficials i facilita l’aprenentatge d’una tercera llengua com l’anglés”. Tot i que hi ha una gran manca de planificació de recursos materials i humans, com també de metodologies de tractament integrat de llengües, des d’Escola Valenciana, en estreta col·laboració amb les Unitats per a l’Educació Multilingüe de les universitats d’Alacant, Castelló i València, “organitzem cursos de formació i generem documents que van bastint un marc pedagògic que cal anar teixint, per això us animem a participar en les activitats que es generen al respecte”.

L’entitat continua treballant, juntament amb els sindicats de l’ensenyament i els representants dels pares i les mares, en el marc de la Plataforma en defensa de l’ensenyament públic. En aquest sentit “us animem a visualitzar les nostres reivindicacions per un ensenyament digne, de qualitat i en valencià amb concentracions als vostres centres demà dilluns 9 de setembre a les escoles i el dilluns 16 de setembre als instituts”.

Any Estellés

2013 és l’any en què Escola Valenciana ha realitzat diverses commemoracions entorn a la figura de Vicent Andrés Estellés; les més importants, les Trobades d’Escoles en Valencià de la passada primavera, dedicades al poeta. Ara teniu al vostre abast l’Espai Estellés al web d’Escola Valenciana, on podeu trobar recursos per treballar materials educatius i propostes culturals referides a l’obra d’aquest referent de la nostra literatura.

El 23 de novembre d’enguany Escola Valenciana vol recordar una altra fita important, s’acompleixen 30 anys de la Llei d’ús i ensenyament del valencià, “que serveix perquè continuem en la nostra línia de posar al vostre abast activitats de promoció del valencià tant en l’àmbit educatiu com en l’àmbit social”.

Per a fer possibles aquests projectes, Escola Valenciana ha de ser capaç d’autofinançar-se. “Ens cal la vostra ajuda i per això hem creat el projecte Amic / Amiga d’Escola Valenciana. A canvi de la vostra contribució econòmica, les activitats que generem podran tindre continuïtat i, a més, us oferim descomptes i avantatges en productes i activitats culturals”. Tan sols heu de pegar una ullada al següent enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa