Diari La Veu del País Valencià
El PSPV de Vinaròs demanarà retirar el nom d’Espanya a la plaça batejada així en la Diada
Europa Press / Vinaròs

Els socialistes han denunciat que el PP s’ha saltat la normativa municipal que estableix que “tot nom de carrer o plaça s’ha d’aprovar en el ple”. L’Ajuntament ha instal·lat ja la placa corresponent a aquesta plaça, on està situada l’escultura dedicada al llagostí de Vinaròs.

El PSPV considera que aquest nomenament s’ha realitzat “d’una forma totalment il·legal i antidemocràtica”, ja que, segons el Reglament de Toponímia Local de Vinaròs, “les noves denominacions corresponen al ple de la corporació i requereixen, en tots els casos, l’informe favorable de la Comissió de Toponímia”.

Segons el principal partit en l’oposició, el bateig d’aquesta plaça per part de l’equip de govern el dia 11 de setembre “simplement respon a un dels famosos sobrecalfaments emocionals de l’edil de Cultura, Lluís Gandía, davant els actes festius i legals organitzats per Acció Cultural del País Valencià”.

El PSPV a més acusa l’alcalde, Juan Bautista Juan, de “falta de lideratge”, argumentant que “no només es mostra incapaç de frenar les eixides de to dels seus edils, sinó que, a sobre, participa com un adolescent més”.

Comparteix

Icona de pantalla completa