Diari La Veu del País Valencià
Cursos oberts en línia en la Politècnica per a preparar exàmens de valencià
EFE / València

Els cursos es podran seguir a partir del dilluns, dia 16 de setembre, des de la plataforma de cursos MOOC de la Universitat, UPV, amb una durada de huit setmanes fins al 10 de novembre, just fins a la segona convocatòria d’exàmens de la Junta.

És la primera vegada que la institució docent ofereix cursos per a preparar exàmens en valencià a través d’aquesta plataforma. La inscripció encara està oberta, es realitza en línia, és gratuïta i l’únic requisit per a fer-la és disposar d’un compte de Google.

Fins hui, ja s’han matriculat en els cursos 535 alumnes: 268 en el nivell C1 i 267 en el nivell C2. “Es tracta de dos cursos que amb els seus materials poden resultar molt útils per a preparar les proves de la Junta Qualificadora o de les universitats públiques valencianes”, ha explicat el cap del Servei de Promoció i Normalització Lingüística de la UPV, Sergi Linares.

L’objectiu, ha incidit Linares, és “aprofitar tot el potencial que ofereixen els MOOC per a facilitar a qualsevol persona la preparació d’aquests exàmens de valencià”. En el curs del nivell C1 s’aborden temes com l’accentuació i la dièresi, les perífrasis verbals, els indefinits, les preposicions, els pronoms i les conjuncions.

Mentre, en el C2 s’incideix en continguts com les grafies i pronunciació de la ‘s’ sonora, els usos incorrectes de les formes no personals, falsos sinònims o els temps verbals d’indicatiu i subjuntiu, entre altres.

Cada mòdul del curs incorpora un vídeo en el qual s’expliquen els continguts corresponents i s’inclouen activitats autocorrectives, de manera que l’alumne pot comprovar si va assimilant els conceptes dels diferents temes. Inclou també un resum del mòdul, un examen final autocorrectiu i bibliografia perquè l’alumne puga completar la informació.

Per a acabar el curs, els alumnes han de realitzar un examen final del MOOC. Els MOOC es basen en la integració de tecnologies ja existents i en aqueix camp, la Universitat Politècnica de València ha realitzat una experiència pilot amb setze cursos en menys d’un any, pujats a les plataformes UPV(X) (upvx.es) i Miriade X i que han comptat amb més de 83.000 alumnes.

“L’objectiu de l’experiència pilot era avaluar la tecnologia i el programari que havien de suportar aqueixos cursos, així com la metodologia”, ha explicat el vicerector Vicent Botti, qui ha incidit en ’l’èxit’ de l’experiència i en la seua continuïtat.



També estan els d’anivellació sobre matemàtiques, mecànica i introducció a la química orientats a l’enginyeria, destinats a futurs alumnes de la UPV, perquè adquirisquen els coneixements mínims per a iniciar els seus estudis universitaris. Quasi mil alumnes s’han apuntat a cada curs.

A més, s’han ofert cursos MOOC de tecnologies educatives, amb quasi 3.500 alumnes en dues edicions, de cerca a internet i d’excel, de valoració de futbolistes, de dret civil foral valencià i un sobre programació de android, que ha tingut 30.000 alumnes.

Botti ha explicat que també s’ha impartit un curs sobre els reptes de l’agricultura i alimentació al segle XXI, en el qual hi ha hagut 4.000 alumnes de tot el món, entre ells, ministres de països de parla hispana i responsables polítics en tema d’agricultura i d’alimentació.

Comparteix

Icona de pantalla completa