Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig anuncia una Llei Integral contra el Frau
RedactaVeu / País Valencià

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha anunciat que “una de les primeres mesures que prendrà el pròxim govern socialista de la Generalitat serà l’engegada d’una Llei Integral contra el Frau, contra tots els fraus que posen en perill l’Estat del Benestar”.

Així, ha assegurat que “és sarcàstic que l’alcalde de Castelló propose una lluita contra el frau fiscal, just quan estem a les portes d’un judici per aquest delicte contra el president perpetu del PP de Castelló, Carlos Fabra, qui encara no ha rebut ni la més mínima crítica ni per part d’Alberto Fabra, ni de Bataller, ni de Moliner”. En aquest sentit, ha incidit que “no pot rebre cap crítica perquè són el mateix, perquè són els fills d’una manera de fer política” i ha remarcat que “qui va nomenar l’alcalde de Castelló està assegut a la banqueta per, suposadament, haver estafat tots els ciutadans no pagant els impostos”.

El secretari general del PSPV s’ha referit també a l’Informe sobre el Finançament Autonòmic que ha presentat en Les Corts i ha remarcat la postura dels socialistes “que pensem que és imprescindible perquè la Generalitat siga viable, que hi haja un canvi en el model de finançament que ha d’atendre les necessitats poblacionals d’aquesta Comunitat i el dèficit històric que té”.

Per aquest motiu, ha apuntat que “és necessari fer un model de finançament de les administracions públiques i abordar una reconversió institucional, així com una reforma de l’administració General de l’Estat”, mentre ha insistit que “cal passar de les paraules als fets, per la qual cosa no es pot dir ací una cosa i quan arriba a Madrid, que és el lloc on es decideix realment, qui mane siga Rajoy i Fabra baixe la cara i s’agenolle, com ha vingut fent amb el tema del finançament”. Referent a açò ha assenyalat que “es tracta d’un exercici de cinisme i hipocresia que aquesta terra no mereix, perquè amb un 30% d’atur, de deute i d’exclusió social no mereix un Govern ni un president com el que té”.

Comparteix

Icona de pantalla completa