Diari La Veu del País Valencià
Nombroses “deficiències” al Conservatori d’Utiel
RedactaVeu / Utiel

El sindicat CSI-F denuncia “les nombroses carències” de l’edifici que alberga el Conservatori Professional de Música d’Utiel. Entre elles destaquen les aules diminutes de quatre metres sense ventilació situades en el soterrani, falta d’aïllament acústic, barreres arquitectòniques i manca de biblioteca amb fons audiovisual i fonogràfic, a més d’absència de cabines d’estudi. La central sindical demana esmenar amb urgència aquestes deficiències.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) explica que la tasca docent resulta “molt complicada” en aquest conservatori i que des de fa quatre anys tant la direcció del centre com l’Ajuntament demanen solucions, sense que s’hagen escomés per part de Conselleria d’Educació. El sindicat destaca que, segons la Llei Orgànica 8/1985 de 3 de juliol, l’Administració ha de garantir la prestació del servei educatiu en condicions d’igualtat i qualitat.

CSI-F ressalta que una de les principals “manques” que impedeixen eixa qualitat es reflecteix en “salubritat i protecció enfront del soroll”. Referent a açò, assenyala la proliferació d’aules que no superen els quatre metres, situades al soterrani i sense ventilació. “Els sons es traslladen per totes les dependències i fan molt difícil la impartició de classes”, apunta el sindicat.

De la mateixa manera, la central sindical recorda que el Reial decret 303/2010 de 15 de març estableix que els centres docents d’ensenyament artístic han de situar-se en espais destinats exclusivament a ús escolar. En aquest cas, la Banda d’Utiel és la titular de les instal·lacions. De la mateixa manera, totes les aules no compleixen les condicions d’accessibilitat i supressió de barreres perquè puguen accedir persones amb discapacitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa