El canvi d’ús dels terrenys de l’Hospital d’Ontinyent va ser “irregular”

Un informe dóna la raó als arguments del Govern d’Ontinyent per declarar nul l’acord plenari que va modificar el planejament
18 setembre 2013 01:00h
RedactaVeu / Ontinyent

La Conselleria d’Infrastructures, Territori i Medi Ambient ha confirmat que el canvi d’ús dels terrenys del Pla de Sant Vicent per a poder ubicar el futur Hospital d’Ontinyent va ser irregular. En un informe emés el passat mes d’agost per la Secció de Planejament Urbanístic s’aclareix que el plenari era un òrgan sense competències per a realitzar el canvi d’ús d'esportiu a sanitari, i dóna la raó així als arguments del Govern d’Ontinyent per declarar nul l’acord plenari de l’any 2009 que va modificar el planejament.

Segons consta en l’informe, i tal i com defensa el Govern d’Ontinyent, aquest canvi urbanístic hauria d’haver-se aprovat per la Conselleria. La regidora de Territori, Rebeca Torró, ha explicat que aquest informe avala l’estratègia jurídica que ha encetat el Govern d’Ontinyent per revertir la propietat i tornar els terrenys als propietaris, que sol·liciten fins a 38 milions d’euros per l’expropiació.

Torró explicava que l’informe de la Conselleria és un dels avals per a l’aprovació al plenari de hui dijous de la revisió d’ofici de la modificació puntual nº3 del PGOU, que passava d’esportiu a sanitari l’ús dels terrenys del Pla de Sant Vicent previstos per a ubicar l’hospital. Es tracta d’un tràmit que tornaria aquestos terrenys a la seua qualificació inicial, impedint que avance el procés iniciat per l’empresa REGEBE per tal de forçar perquè l’Ajuntament els expropie.
 
La regidora Rebeca Torró

La regidora de Territori exposava que s’ha demanat un informe al Consell Jurídic Consultiu, “i de desembocar els tràmits en la declaració de la nul·litat de ple dret de la modificació del Pla General, aquesta permetria tornar els terrenys als propietaris, que demanen l’expropiació dels terrenys”.

Rebeca Torró explicava que aquestes gestions “no són en cap cas problema perquè es construïsca l’hospital a Ontinyent quan la Conselleria de Sanitat vulga”, recordant que el Conseller de l’àrea, Manuel Llombart, va acordar el passat mes de febrer amb l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, estudiar un possible nou emplaçament en el Llombo per al futur hospital.

next