Diari La Veu del País Valencià
El PP veta la iniciativa d’EU de condemna al franquisme
RedactaVeu / València.

La diputada autonòmica d’EUPV, Esther López Barceló, ha assenyalat que el veto en les Corts Valencianes per part del PP a la iniciativa parlamentària presentada pel grup d’esquerres, que demanava la condemna del franquisme i l’adhesió i suport a la querella argentina contra crims de lesa humanitat durant els quaranta anys de repressió dictatorial, “és una prova més del caràcter antidemocràtic del Partit Popular”.

Esquerra Unida va presentar durant el mes d’agost una iniciativa parlamentària en la qual instava Les Corts a condemnar la revolta militar-feixista dirigida pel general Francisco Franco al juliol de 1936 contra el règim republicà legítimament constituït. El grup parlamentari d’Esquerra Unida pretenia que el parlament valencià manifestara el seu suport i adhesió a la querella 4591-10 del Jutjat nº1 de Buenos Aires (Argentina) que porta endavant la magistrada María Servini de Cubria per delictes de genocidi i atemptat contra la humanitat contra els responsables de la conculcació dels drets humans durant el franquisme.

La parlamentària Esther López Barceló manifesta la seua enorme alegria i reconeixement al treball que els querellants i la magistrada argentina estan realitzant en el procés “urgent i necessari d’aportar la veritat, justícia i reparació que les milers de víctimes del franquisme no van trobar després de la mort del dictador”. La diputada, a més, ha recordat que l’Estat espanyol és l’única democràcia que no ha investigat els crims d’Estat després de la dictadura; “el nostre actual sistema de representació està cimentat sobre milers de fosses comunes, moltíssimes al País Valencià. Els familiars d’aquestos morts mai han rebut cap tipus de suport per part de les administracions que depenen del Partit Popular”, ha afegit.

“Hui és un dia històric per als valors democràtics i, desgraciadament, el Consell ha demostrat que es troba del costat d’aquells que defensen la impunitat i el silenci”, ha denunciat López Barceló.

Comparteix

Icona de pantalla completa