Diari La Veu del País Valencià
Maria del Mar Bonet actuarà als 42 Premis Octubre
RedactaVeu / València

La cantant mallorquina retrà homenatge a Vicent Andrés Estellés, Salvador Espriu i Bartomeu Rosselló-Pòrcel a través d’alguns dels molts poemes d’aquells mestres musicats per la cantautora. Una actuació amb guitarra i veu, únicament, un format bàsic inèdit a València des de fa dècades.

L’homenatge als grans poetes es completarà amb glosses sobre els mestres de diferents experts en les seues obres. L’altre punt àlgid de la nit dels Octubre serà l’homenatge a l’activista de Burjassot Guillem Agulló, de qui s’ha complit enguany el vint aniversari de la seua mort en mans de simpatitzants feixistes.

D’altra banda, a més de les cançons de Maria del Mar Bonet hi haurà dos breus espectacles: Contra l’amor, basat en un conte teatralitzat d’Esteve Soler, inclòs al volum En contra. 23 contes teatralitzats (3i4, 2013), i Plantar cara a la vida, poemes d’Estellés musicats per Marquet, que actuarà acompanyat de Marc Egea a la viola de roda. Els encarregats de conduir el lliurament dels premis seran la periodista Amàlia Garrigós i l’actor Francesc Anyó.

Els Premis Octubre, la gran festa de la cultura en català que convoca des de fa més de quatre dècades l’Editorial Tres i Quatre, continuen mantenint el seu atractiu i poder de convocatòria entre els escriptors i escriptores en la nostra llengua: 119 obres, dues més que l’edició anterior, optaran als preats guardons que es coneixeran aqueixa nit. Respecte de les obres a concurs, 54 originals optaran al Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia, 44 per a l’Andròmina de Narrativa i 20 per al Joan Fuster d’Assaig.

A partir de hui es poden comprar els tiquets (40€) a través de la pàgina web de Tres i Quatre o bé a la llibreria Tres i Quatre de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa