Diari La Veu del País Valencià
Paraules “vergonyoses” i “impròpies” d’un president de la Generalitat
RedactaVeu / València.

El síndic de Compromís, Enric Morera, ha qualificat de vergonyoses les declaracions del president Alberto Fabra en la cloenda de la jornada parlamentària del PP d’ahir, en què assegurà que, si cal, es gitarà amb el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, per aconseguir un millor finançament.

Per a Morera “és necessari defensar la dignitat de la presidència de la Generalitat Valenciana en tot moment i les paraules d’Alberto Fabra fan tot el contrari”.

El portaveu de Compromís ha utilitzat el símil de la senyera “que si no pot agenollar-se davant ningú, el President de la Generalitat tampoc pot parlar de gitar-se amb un ministre per defensar els interessos valencians”.

“Aquestes declaracions són una vergonya i des de Compromís reclamem a Alberto Fabra una rectificació”.

Segons Morera, “a banda d’aquesta inacceptable eixida de to, el fons de la qüestió es que Alberto Fabra no sap defendre i exigir un finançament just per al País Valencià i sempre acaba abaixant el cap davant el que ordenen els seus caps a Madrid”.

Per la seua banda, la síndica d’EUPV a Les Corts, Marga Sanz, ha asegurat que són paraules “impròpies d’un president”. A més, explica la síndica, “Fabra empra un to com si s’haguera partit el pit pel finançament dels valencians, quan no ha sigut així”.

“Li demanem a Fabra que deixe les eixides de to, que engegue un gran acord polític i social per exigir a Rajoy un model de finançament just per als valencians, i a més la negociació del deute històric. Li exigim que deixe de parlar per a la galeria i que parle a Madrid davant el Govern, que és on toca”.

Comparteix

Icona de pantalla completa