Maria del Mar Bonet arriba al MIM per a homenatjar Estellés

La mítica cantautora posarà veu al 'Bolero de l'Alcúdia' amb lletra del poeta valencià i que ballarà el Grup de Dansa de l'Alcúdia
20 setembre 2013 01:00h
RedactaVeu / Sueca

La 24a Mostra Internacional de Mim viu aquest dissabte una de les seues jornades més esperades amb l'actuació de la mítica cantautora Maria del Mar Bonet; l'estrena al País Valencià de Kubick, de la companyia basca Teatro Paraíso, Premi Nacional d'Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut; la posada en escena del guardonat muntatge André i Dorine, dels bascos Kulunka Teatro; i les actuacions de carrer dels xilens Murmuyo y Metrayeta, i els valencians Màgic 6.

La mítica cantautora Maria del Mar Bonet, referent internacional de la música mediterrània i, entre altres reconeixements, Medalla d’Or de la Universitat de València, posarà veu aquest disssabte en el MIM al Bolero de l'Alcúdia amb la representació de la festa cortesana del segle XVIII, que ballarà el Grup de Dansa de l'Alcúdia, i la lletra del qual és del poeta valencià Vicent Andrés Estellés. El mateix Estellés, amb qui el festival de gestos de Sueca vol tenir “el gest” d'homenatjar-lo amb motiu de la seua declaració com a ‘Escriptor de l'Any’ per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, va escriure la nova lletra del bolero a principis dels anys 80 a petició del pintor Manuel Boix i l’aleshores presidenta del grup de dansa, Vicenta Chornet. Poc després, en 1982, la cantautora mallorquina el va gravar amb el grup Al Tall en el disc Cançons de la nostra Mediterrània.

Per al públic infantil, la companyia basca Teatro Paraíso, Premi Nacional d'Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut, oferirà l'estrena a terres valencianes i dins del marc del MIM, de Kubik. Una invitació didàctica als petits espectadors a viatjar, descobrir i jugar a través d'un univers sensorial. Una experiència visual, lúdica i activa coproduïda junt al Teatre de la Guimbarde de Bèlgica, realitzat dins del projecte europeu Small Size Big Citizens i que va rebre Premi al Millor Espectacle per a la Primera Infància FETEN 2013.
 
La companyia basca Teatro Paraíso oferirà l'estrena  a terres valencianes de Kubik
 
La poètica del teatre de màscares de la companyia basca Kulunka Teatro es farà visible també aquest dissabte en el festival amb André y Dorine, una tragicomèdia muda que indaga en la malaltia de l'Alzheimer a través d'una parella d'ancians. L'espectacle, recomanat per la Xarxa Nacional de Teatres d'Espanya, ha recorregut mig món, des d'Estats Units a Xina, i ha rebut importants guardons com el Premi del Públic i Premi a la Millor Dramatúrgia en el Festival Be Birmingham o el Premi al Millor Espectacle Estranger Villanueva en el Festival Internacional de Teatre de l'Havana.
 
André y Dorine de Kulunka Teatro 
 
El teatre gestual més explosiu dels xilens Murmuyo y Metrayeta es passejarà per l'espai públic de Sueca per a representar Su-seso Taladro. Un treball articulat en la recerca del moviment que segueix la veta del teatre físic i gestual de Jacques Lecoq, Marcel Marceau i Etiene Decrouix, que beu de la improvisació dels actors i la transgressió per a trencar les dinàmiques quotidianes del carrer.

I un gegant de sis metres d'altura regalarà el seu art per Sueca amb una divertida troupe de clowns vagabunds en Sortilegi. Una coproducció de Màgic 6-JM Gestió Teatral i Infinit Producciones, on una multiforme colla d'il·lusionistes prendran els carrers muntats en xanques, monopatins i monocicles per a sorprendre el públic amb acrobàcies al ritme de la música.

next