Diari La Veu del País Valencià
La modificació del Codi Penal inclou canvis per a combatre robatoris al camp
RedactaVeu / País Valencià

La Unió de Llauradors es congratula perquè el Consell de Ministres haja aprovat el projecte de Llei Orgànica que modifica el Codi Penal, en contenir canvis demanats per aquesta organització agrària que poden servir per a frenar o dissuadir els robatoris al camp valencià. Ara s’inicia el tràmit parlamentari i “confiem que es puguen introduir millores que afavorisquen la seguretat en el sector agrari”.

El nou Codi Penal castigarà amb la pena de presó d’1 a 3 anys el furt de productes agraris o ramaders, o dels mitjans que s’utilitzen per a la seua obtenció, sempre que el delicte es cometa en explotacions agrícoles o ramaderes i es cause un perjudici greu a les mateixes, sense que es precise un valor mínim de l’import del sostret, sinó que el determinant és el perjudici greu que causa. Es considerarà també un delicte de furt agreujat quan revista especial gravetat, tant pel valor del sostret com pels perjudicis produïts, qüestió que es dóna sovint en el sector agrari, ja que el valor de les destrosses supera moltes vegades el valor econòmic del robatori..

Els delinqüents veuran agreujada la pena quan actuen amb l’ànim de proveir-se d’una font d’ingressos no merament ocasional, la qual cosa ho converteix en un factor de reincidència; un altre dels aspectes reclamats pel sector. Així mateix, s’agreugen les penes per als grups o bandes organitzades.

Cal assenyalar també, que s’introdueix un nou article que castiga el robatori de conduccions, cablejat, equips o components d’infraestructures de subministrament elèctric o de serveis de telecomunicacions; així com que s’agreugen les penes per als autors d’incendis forestals.

La Unió també aplaudeix el pla de prevenció contra els robatoris en el sector agrari que ha sigut anunciat pel ministre d’Agricultura, Miguel Arias Cañete, i assenyala que col·laborarà activament amb el mateix perquè descendisquen els robatoris en explotacions agrícoles i es perseguisca la venda de mercaderia robada en comerços o magatzems sospitosos de comerciar amb aquestes de forma fraudulenta.

Comparteix

Icona de pantalla completa