Diari La Veu del País Valencià
EU demana al Consell prohibir les ‘becerrades’ a Algemesí
RedactaVeu / València

La diputada autonòmica de EUPV, Marina Albiol, ha demanat al Consell que intervinga per a prohibir aquestes ‘becerrades’ i totes aquelles festes de bous al carrer en els municipis valencians, “en què persones no professionals hi participen i amb la seua inexperiència maltracten els animals, oferint un espectacle totalment condemnable”.

Albiol qualifica de “barbaritat que el maltractament d’aquestos jònecs -de menys de dos anys- siga considerat una festa. Aquestos animals pateixen moltíssim, per la brutalitat amb què són tractats i matats, perquè en ser aficionats aquells que participen en la festa, de vegades intenten matar-lo amb fins i tot catorze estocades. És una total brutalitat”.

La parlamentària assegura: “Ens sembla incívic que es permeten encara aquest tipus de festejos a moltes localitats del País Valencià. L’animal pateix sense límits a conseqüència dels torejos, les banderilles i les entrades a matar de persones sense cap tipus d’experiència”, afirma Albiol.

Albiol subratlla que les festes en les quals els bous “són maltractats i, a més, no existeixen uns nivells de seguretat òptims per a les persones, s’haurien de suprimir. No es pot tolerar que sota la bandera de mantenir una tradició, es permeten aquestes barbaritats, per això reclamem la intervenció del Consell perquè s’acaben d’immediat”, critica.

Comparteix

Icona de pantalla completa