Diari La Veu del País Valencià
Educació posa en joc la qualitat del servei de menjador escolar
RedactaVeu / València

Des de la Confederació Gonzalo Anaya denuncien que amb l’eliminació de l’ajuda per sufragar les despeses de funcionament dels menjadors escolars –es destinaven 1,45 euros per comensal i dia-, la Conselleria d’Educació provoca, a nivell general, una minva de la qualitat del servei de menjador i l’atenció a l’alumnat. Amb aquesta quantia, que aquest curs 2013-2014 es retalla, es costejava la contractació de les monitores així com altres despeses de funcionament del menjador escolar.

Des de la Confederació consideren que aquesta nova retallada provoca, a curt termini, serioses conseqüències que afecten a l’atenció educativa i a la qualitat del servei de menjador “ja que a les empreses que gestionen els menjadors escolars no els eixiran els comptes i hauran de prendre mesures com acomiadar monitores provocant l’augment del número d’escolars per monitor o/i la minva de la qualitat dels aliments”. Ambdós opcions, expliquen, “perjudiquen els nostres fills i filles i és per això que des de l’organització d’AMPAS manifesten una gran preocupació i mostren una gran repulsa a aquesta nova retallada”.

“Els menjadors escolars possibiliten que molts xiquets i xiquetes reben una alimentació equilibrada i una educació en hàbits saludables. Aplicar més retallades al servei de menjador mostra que el govern valencià fa polítiques sense escrúpols que atempten contra el més bàsic, l’alimentació i l’atenció dels escolars valencians”, destaca Loli Tirado, presidenta de la Confederació Gonzalo Anaya.

Des de la Confederació Gonzalo Anaya, integrada per FAPA-Castelló Penyagolosa, FAPA-València i FAPA Enric Valor Alacant, exigeixen saber què ha passat amb la partida pressupostària destinada a les ajudes al funcionament dels menjadors escolars, perquè el Secretari Autonòmic d’Educació Rafael Carbonell els va assegurar que no s’havia modificat.

Mentre retalla les ajudes dels menjadors escolar de la xarxa de centres públics, Educació obri la convocatòria de beques de menjador escolar a l’alumnat dels centres concertats. “No anem a permetre més retallades que posen en perill els serveis de la xarxa de centres públics, com tampoc les polítiques injustes que afavoreixen interessos privats en detriment dels públics”, destaca Tirado.

Comparteix

Icona de pantalla completa