Diari La Veu del País Valencià
La Fira de Cocentaina amplia l’oferta comercial de gran format
RedactaVeu / Cocentaina

El proper 4 d’octubre, a les 20.30 hores al Centre Social del Real Blanc, es presentarà la 667a edició de la Fira de Tots Sants de Cocentaina. No serà fins aquest dia quan coneixerem totes les novetats i sorpreses del certament on, any rere any, aconsegueix reunir més de mig milió de persones a la capital del Comtat.

Així i tot, des de l’organització comencen a desvelar algunes de les principals novetats d’aquesta edició de 2013. Entre les principals, trobem un important canvi de distribució dels expositors que possibilitarà ampliar l’oferta comercial de gran format. Per a aconseguir açò ha estat necessari implantar algunes modificacions en diferents carrers així com obrir i habilitar nous espais.

Primerament, la Fira de Turisme es desplaçarà al carrer Roger de Llúria, fins on l’any passat podíem trobar una de les exposicions principals de la Fira de Tots Sants. Aquest espai expositiu s’ubicarà, en aquest 2013, a l’antiga biblioteca municipal, al Pati d’Armes del Palau Comtal.

Per la seua banda, el carrer Ausiàs March -fins ara dedicat a la Fira de Turisme- donarà cabuda a aquesta ampliació d’oferta expositiva de gran format a la qual fèiem menció anteriorment. Per gran format entenem el comerç d’automoció, maquinària agrícola, energies renovables, exteriors, maquinària industrial…

Amb motiu de l’elevada demanda de noves sol·licituds per a l’ edició 2013, així com la demanda d’ampliació dels espais d’expositors habituals en les passades edicions, s’ha decidit ubicar l’oferta cultural a espais i instal·lacions municipals, com ara la Biblioteca ‘Pare Arques’, per tal de no restar metres quadrats als carrers del poble o, en tot cas, destinar-los a l’oferta comercial.

Canvis en la gestió dels accessos i els vehicles

Altre canvi important de la Fira de Tots Sants 2013 afecta principalment els veïns i veïnes del poble. Aquest és el relacionat amb el servei d’aparcament que l’organització posa a l’abast dels veïns que més sofreixen les incomoditats del muntatge de la Fira, als quals cedeixen un espai d’aparcament en distintes ubicacions de la localitat.

Fins ara, tots els contestans i contestanes que vivien al mateix recinte que ocupa la Fira havien de recollir a l’Ajuntament una targeta especial per als seus vehicles. Aquest any, i amb l’objectiu de simplificar i facilitar aquest tràmit, ha estat el mateix consistori qui ha enviat per correu postal a tots els veïns i veïnes una carta què ja conté aquesta targeta, amb totes les dades necessàries per a la identificació del vehicle i el propietari.

De tota manera, per a qualsevol canvi o reclamació els usuaris podran dirigir-se al Servei d’Informació Ciutadana (SIC) els dies 21, 22 i 23 d’octubre o telefonar al 96 559 00 51 (Departament de Fira).

El regidor de Fira Vicent Sandoval s’ha mostrat satisfet per aquesta millora, afirmant: “Els veïns i veïnes de Cocentaina són els principals responsables de l’èxit de la Fira de Tots Sants. Any rere any posen tots els esforços al seu abast perquè el certament siga un èxit, i pensem que és de justícia que des de l’Ajuntament posem en marxa també tot el que siga necessari per evitar-los tràmits innecessaris i així poder facilitar-los les coses i que puguen gaudir, amb tots els visitants, d’una Fira plena”.

Comparteix

Icona de pantalla completa