Diari La Veu del País Valencià
Debat / PSPV no donarà suport a una reforma de l’Estatut fins que no s’aprove la ja consensuada
Europa Press / València

Torres, durant la seua intervenció en el Debat de Política General, ha lamentat que la reforma de l’Estatut aprovada en les Corts al 2011 s’hi haja retirat en tres ocasions de l’ordre del dia del ple del Congrés “a petició del PP”. Sobre aquesta qüestió, ha indicat que l’última vegada ha estat el passat 10 de setembre, “de manera vergonyosa i després d’un lamentable espectacle. Una altra oportunitat perduda. Ha renunciat a 500 milions d’euros i a la creació de 10.000 llocs de treball”, ha lamentat.

“Defense la reforma de l’Estatut ja consensuada al Congrés dels Diputats”, ha reclamat el parlamentari del PSPV, qui ha denunciat que el cap del Consell “ha trencat unilateralment el consens sobre l’Estatut”. “Ha faltat a la seua paraula, a la voluntat manifestada per aquestes Corts. Ha traït la nostra confiança i la de la majoria dels valencians”, ha ressaltat.

En matèria de finançament, el síndic socialista ha acusat Fabra de no defensar a Madrid i davant del president del Govern, Mariano Rajoy, la necessitat de canviar el model de finançament autonòmic. “No s’ho ha pres seriosament”, ha manifestat Torres, qui ha afegit “estem per a veure el resultat de la seua pròxima cita a cegues amb Montoro”.

El diputat del PSPV ha instat al ‘president’ a plantejar a Mariano Rajoy que “compense” als valencians mentre es reforma el model de finançament, “per exemple, condonant els interessos dels 10.816 milions que ens han prestat en 2012”. Segons el parer de Torres, el cap del Consell hauria d’exigir a Rajoy el cessament del ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, “pel dany irreparable que està fent als valencians des del seu Ministeri”.

Alhora, ha lamentat que Fabra no s’adherisca a la “reivindicació” amb el suport d’alguns dirigents” del PP -entre els quals ha citat el president de les Corts, Juan Cotino, i el president de la Diputació de València, Alfonso Rus- de reclamar a l’Estat el reconeixement del conegut com a deute històric.

Antonio Torres ha lamentat que després de passar la meitat de la legislatura “no s’entreveu la llum del final del túnel”, ja que “la Comunitat no avança, més aviat recula”.

A més, considera que deu “depurar responsabilitats dels qui han permés el saqueig de les arques públiques, perquè els ciutadans tornen a creure en la dignitat de la política”, i ha afegit que “liderar aquesta comunitat és comprometre un gran acord entre totes les forces polítiques, econòmiques i socials per a establir les bases del creixement i de la feina”.

Comparteix

Icona de pantalla completa