El baixador de Benimodo, en una situació d’abandó “alarmant”

Bloc-Compromís Carlet demana la intervenció urgent
25 setembre 2013 01:00h
RedactaVeu / Carlet

El Grup Municipal Bloc-Compromís ha presentat una moció davant la situació actual del baixador de Benimodo, utilitzat per bona part de la ciutadania de Carlet, i que comença a ser alarmant.

La portaveu de Compromís a Carlet ha explicat que “pel creixement del nostre poble cap a la zona sud, més de la meitat de la població tindria molt més accessible utilitzar el baixador de Benimodo, si les seues condicions foren acceptables. Aquesta estació, que es troba al terme de Carlet, en el seu moment gaudia d’un ferroviari, servei de venda de bitllets i informació al públic però hui es veu reduïda a un edifici amb les finestres tapiades, amb un sol fanal en funcionament, un mur caigut arraconat a la vorera, un bidó de ferro lligat amb un fil d’aram a un arbre que fa les funcions de paperera, una màquina cancel·ladora de bitllets totalment deteriorada, una part d’un mur caigut al costat de la rampa d’accés als discapacitats i una total absència de bancs on poder seure les persones”.

Ortega ha afegit que “l’accés dels vianants des de Carlet no s’ha tingut en absolut en consideració en el moment de les obres de supressió del pas a nivell, i s'han vist obligats a utilitzar el pont d’accés des de l’entrada al poble, accés pensat per als cotxes i no per a les persones. A més a més, el baixador també serveix per als alumnes del Conservatori que vénen d’altres pobles i per als alumnes dels cicles formatius de l’IES Eduardo Primo”.
 
Deteriorament de les instal·lacions

Ha insistit en el fet que “la seguretat de les persones comença a ser preocupant, especialment a les nits, situació agreujada per la inexistència d’enllumenat públic en l’estació, camins i carreteres que l’envolten, i amb el nou pont que uneix la carretera de Carlet amb Benimodo que està totalment a fosques ja que té els llums apagats totes les nits”.

És per això que el grup parlamentari Compromís també va presentar unes preguntes parlamentàries per saber què té previst fer la Conselleria d’Infraestructures davant aquesta situació, sense cap resposta a hores d’ara, per la qual cosa, ha presentat una proposta de resolució per al debat de política general.
 
Sense bancs perquè se senten els usuaris

Segons Ortega, “ara més que mai, els ajuntaments hem de tindre un compromís amb el transport públic, tant pel que fa a la mobilitat com a la sostenibilitat i no en podem quedar al marge”.

next