L'Alcúdia demana la reversió de l'Hospital de la Ribera a la sanitat pública

La moció, de la Plataforma per la Sanitat Pública de la Ribera, es va aprovar amb els vots favorables dels grups Compromís per l'Alcúdia i PSPV i el vot contrari del PP
26 setembre 2013 01:00h
RedactaVeu / l’Alcúdia

Paco Sanz, regidor de Compromís per l'Alcúdia, va explicar que en 2018 acabarà el termini de la concessió, i la gestió del nostre Departament de Salut, inclòs l'Hospital de la Ribera, podria tornar a ser pública. La concessió de la gestió de l’Hospital de la Ribera a la UTE (Unió Temporal d’Empreses) Ribera Salud en 1999 va ser revertida en 2003, amb una indemnització -rescat- de 63 milions d’euros per un suposat “lucre cessant”. I li la van tornar a concedir per 15 anys més amb una possible pròrroga de 20 anys. Aleshores afegiren també l’Atenció Primària i augmentaren el preu per habitant i any. “Si no es concedeix la pròrroga aquest hospital i àrea de salut podran tornar a la gestió pública”, explica Sanz.

La notícia publicada, i no desmentida, del passat 17 de juliol, de la possible venda del 51% de les accions de Ribera Salud, la UTE que gestiona l’Hospital de la Ribera i la resta de serveis sanitaris del Departament de Salut, a l’empresa Centene Corporation, d’Estats Units d’Amèrica, ha creat preocupació per la possibilitat que aquesta multinacional de la salut, d'un país on, pràcticament, no existeix la sanitat pública, es faça càrrec de la nostra àrea de salut.

El portaveu de Compromís, Paco Sanz, ha explicat que s’ha demostrat al llarg d’aquests anys de concessió administrativa que el Departament de Salut de la Ribera i l'Hospital de la Ribera es gestionen buscant la rendibilitat econòmica per als seus accionistes i que els criteris econòmics han interferit sempre de forma negativa amb els de la correcta atenció a la salut de la ciutadania.
 

D'acord amb la Plataforma per la Sanitat Pública de la Ribera, amb l'objectiu d’aconseguir per a La Ribera una Sanitat Pública, Universal, Gratuïta i de Qualitat, amb una Gestió Pública i Transparent i amb el necessari control social, que ara no tenim, l'Ajuntament de l'Alcúdia ha aprovat sol·licitar a la Generalitat Valenciana que la gestió del Departament de Salut de La Ribera, inclòs l'Hospital de la Ribera, torne a ser pública en el menor temps possible i s’evite, en qualsevol cas, una pròrroga o nova concessió després de 2018.

Igualment es farà un seguiment des dels serveis municipals més a prop de la ciutadania de la gestió del Departament de Salut de La Ribera. Uns serveis i prestacions que hauran de tindre la qualitat necessària i exigible pel contracte de la concessió.

Finalment s'assessorà des dels serveis municipals les persones que se senten mal ateses als serveis del Departament de Salut perquè puguen presentar les oportunes reclamacions, i que, com a representants de la ciutadania, denuncien públicament les mancances que troben als serveis de salut.

next