Diari La Veu del País Valencià
Temor i inseguretat davant els robatoris a les zones rurals de la Plana Alta
RedactaVeu / Plana Alta.

La Unió de Llauradors indica que hi ha un gran temor i sensació d’inseguretat entre els veïns de les localitats de la Plana Alta per l’increment dels robatoris tant en cases com en explotacions agrícoles.

És el cas d’uns agricultors i ramaders que viuen en un Mas d’una partida rural de Torreblanca (partida Bustalet del Mas del Coixo) quan dilluns passat els van robar 3.500 euros a punta de ganivet. Teodora Aneas encara segueix atemorida després de l’incident ocorregut: “A les 9 del matí estava sola i vaig obrir la porta de casa. Tot seguit, quatre homes -dos d’ells encaputxats- em van espentar i em van sol·licitar diners després d’amenaçar-me amb tallar-me el coll. Teníem 3.500 euros per a pagar unes obres que havíem fet a casa i els van trobar després de regirar tota la casa”, relata.

“Em van lligar de peus i mans i van tallar la línia telefònica abans de fugir en un cotxe. Encara seguisc espantada perquè no sé el que haguera passat en el cas de no haver tingut diners”, assegura l’afectada.

La Unió reclama de nou major vigilància policial a les zones rurals i major pressió i intimidació per a evitar que es cometen els robatoris. A part d’augmentar els efectius de les forces de seguretat de l’Estat, caldria incrementar els de l’àmbit autonòmic i coordinar o mancomunar les diferents policies locals o guàrdies rurals existents. El valor del robat en el camp valencià, segons les dades de la Unió, va passar dels 20 milions d’euros el passat any i en l’actual ja es detecta un augment dels mateixos respecte a les mateixes dates de l’anterior que podria xifrar-se en un 30% més.

Comparteix

Icona de pantalla completa