Diari La Veu del País Valencià
Ajudes de llibres per a tot l’alumnat
RedactaVeu / València.

La presidenta de la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes (FAPA-València), Eva Grimaltos, ha lamentat la publicació en el DOCV del canvi en la descripció de les línies de subvenció que confirma l’eliminació d’ajudes de llibres per a tot l’alumnat.

Així desapareix definitivament el programa de gratuïtat de llibres de text que tant va apostar el govern valencià amb la introducció del bollibre l’any 2007 essent Conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora.

Aquest programa de gratuïtat de llibres de text passa a denominar-se ‘Ajudes adquisició de llibres de text i material didàctic i informàtic’. Ara, a més els beneficiaris passen a ser sols alumnat de Centres d’Educació Especial, Aules d’Educació Especial i Centres d’Acció Educativa Singular Concertats i de Conveni.

“S’han acabat les ajudes de llibres per a tot l’alumnat en un moment en que moltes famílies tenen greus problemes econòmics”, denuncia Eva Grimaltos.

La federació de pares i mares considera que la intenció és acabar amb la gratuïtat de llibres de text a la qual mai s’ha arribat “perquè sempre hem obtingut una ajuda per a llibres de text i no el que FAPA sempre ha defés, escola pública i gratuïta”, explica Grimaltos.

Comparteix

Icona de pantalla completa