Queixa d’ofici per l’eliminació dels fons d’emergència contra la violència de gènere

Esquerra Unida presentà fa dos mesos una queixa davant la Sindicatura de Greuges pel bloqueig d’aquestes ajudes
28 setembre 2013 01:00h
RedactaVeu / València.

La diputada autonòmica d’EUPV, Esther López Barceló, ha rebut amb satisfacció la decisió de la Sindicatura de Greuges de tramitar i convertir en queixa d’ofici la denúncia que la formació d’esquerres presentà el passat mes de juliol contra la supressió per part del Consell del fons d’emergència destinat a la lluita contra la violència de gènere. El Govern valencià transferí 275.000 euros per donar cobertura a despeses de l’exercici de l’any passat. “Aquesta actuació és inacceptable i incomprensible i constata la manca de voluntat política i desídia d’aquest govern, qui es carrega totalment els únics drets materials que reconeix la Llei contra la violència de gènere”.

López Barceló ha mostrat el seu desig perquè la queixa d’ofici del Síndic de Greuges “faça reflexionar el Consell i repare d’immediat la situació, sinó el que està és abandonant clarament les necessitats de les víctimes de maltractaments”.

La parlamentària insisteix en el caràcter urgent “totalment fals amb què el PP va vendre del fons d’emergència que preveu la Llei contra la violència de gènere. Ha estat tot un teatre i les perjudicades són les víctimes. Aquesta transferència de diners és una mostra més de la política clarament deliberada del PP contra els drets de les dones”, critica.

next