Diari La Veu del País Valencià
EU i PSPV s’oposen a la reforma de la Llei de l’avortament
RedactaVeu / València

El grup parlamentari d’esquerres ha presentat per segona vegada una Proposició No de Llei en Les Corts, en què demana un pronunciament contrari a la reforma de la Llei de l’avortament del ministre Gallardón i que es respecte el dret de les dones a un avortament lliure i no criminalitzat. La diputada d’EUPV, Esther López Barceló, demana al PPCV “que reflexione i es posicione aquesta vegada en contra en seu parlamentària sobre aquesta clara amenaça a la llibertat de les dones per a decidir”.

La PNLL de la formació d’esquerres insta al Govern central “a no culminar la reforma de la Llei Orgànica 2/2010, de 3 de març, de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs, per considerar-la un retrocés en els drets fonamentals de les dones”. La diputada autonòmica ha declarat que Esquerra Unida “defensarà el dret de les dones a decidir lliurement sobre el seu propi cos i demanarà a Les Corts posicionar-se contra qualsevol tipus de reforma que torne a penalitzar i criminalitzar aquest dret de les dones. Ens preocupa la incertesa absoluta en relació al calat de la reforma anunciada, ja que posteriorment Gallardón ha insinuat que tornar a la Llei de 1985 no seria suficient i es buscarien fórmules més restrictives”.

López Barceló assegura: “La substitució d’una llei de terminis com la que està vigent –coherent amb el sistema democràtic de drets i llibertats públiques, així com amb el nostre entorn–, per la penalització de l’avortament exceptuant una sèrie de supòsits, suposaria una regressió pel que fa al dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos”.

PSPV: “L’actual llei de terminis ha aconseguit reduir el nombre d’avortaments un 6% al País València”

La secretària d’Igualtat de la Comissió Executiva Nacional, Rosa Peris, ha defensat l’actual llei de terminis vigent, aprovada pel govern de José Luís Rodríguez Zapatero, perquè “garanteix el dret a decidir de les dones, així com la cura de la seua salut i de la seua vida”, és més, ha apuntat que “la millor forma de reduir el nombre d’avortaments no és negar l’accés a procediments legals i assegurances a les dones, sinó donar-los el poder de controlar la seua fecunditat i prevenir embarassos no desitjats”.

Davant açò, ha apuntat que la llei vigent ha demostrat amb dades que s’ha reduït el nombre d’avortaments, ja que, “en els primers 18 mesos d’entrada en vigor d’aquesta llei, al País Valencià es van reduir un 6% el nombre d’avortaments, que van passar de 16.442 a 15.531 del juliol de 2010 al desembre de 2011”.

D’aquesta manera, la representant socialista ha assenyalat que el PP “no pot legislar d’esquena a la realitat perquè la realitat és que les dones, a tot arreu del món, tenen avortaments, estiguen legalitzats o no”. En la seua opinió, “la proposta del ministre Gallardón, d’acord amb la Conferència Episcopal i els sectors ultraconservadors, és eliminar el dret a decidir de les dones” i, davant açò, ha assenyalat que “aquest tipus de lleis restrictives no redueixen el nombre d’avortaments, només incrementen el nombre de dones mortes o que perden la seua salut perquè avorten en clandestinitat i condicions insalubres”.

La responsable socialista ha destacat la importància de “insistir en la prevenció i en l’educació sexual amb la finalitat de reduir també el nombre d’avortaments al País Valencià”. D’aquesta manera, ha exigit al PP que donen “marxa arrere en la reforma de la llei i destinen tots els esforços i recursos a la prevenció i a l’educació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa