Indicis de delicte en la concessió del quiosc d’Antella al marit de l’exalcaldessa

Segons el fiscal, l’actual portaveu del PP municipal va adjudicar l'explotació del quiosc municipal al seu marit "tenint coneixement que mancava de les oportunes llicències”
28 setembre 2013 01:00h
RedactaVeu / Antella

El fiscal en cap d'Alzira considera que l'exalcaldessa d'Antella, del PP, va poder haver comés un "delicte contra l'administració pública dels articles 404 i següents del Codi Penal", en concedir l'explotació del quiosc-bar municipal al seu marit durant el període comprés entre 2003 i 2011 "tenint coneixement que aquesta explotació no tenia les oportunes llicències" per a l'obertura de l'activitat, segons ha informat l'actual tinent d'alcalde d'Antella, Gustavo Montagudo.

Per aquesta raó, ha remés la denúncia de la seua fiscalia al Jutjat Degà d'Alzira perquè es prenga declaració "en qualitat d'imputada" a qui va ser alcaldessa d'Antella durant les dues anteriors legislatures, Mª Isabel Giménez, així com a, en qualitat de testimonis, el seu marit, Juan García Palazón, i a l'actual primer tinent d'alcalde i portaveu de Gent d'Antella (GdA), Gustavo Montagudo.

L'article 404 del Codi Penal estableix que "l'autoritat o funcionari públic que sabent-ne la injustícia dicte una resolució arbitrària en un assumpte administratiu se'l castigarà amb la pena d'inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic per un temps de 7 a 10 anys”.

El fins al passat mes de juny alcalde independent d'Antella, Gustavo Montagudo, va presentar al març d'enguany, davant la Fiscalia en representació del consistori antellà, un total de 24 documents relacionats amb la concessió del quiosc-bar municipal al marit de l'exalcaldessa del PP perquè investigués si l'actuació d'aquesta en aquest assumpte, durant els anys en què va estar al capdavant de la Corporació, fóra constitutiva de delicte.

La denúncia dels fets davant Fiscalia de València es va presentar després que el TSJCV desestimara el passat mes de gener el recurs d'apel·lació interposat pel marit de l'anterior alcaldessa popular d'Antella contra la sentència que declarava nul·la la pròrroga del contracte del quiosc-bar, aprovada per l'anterior Corporació. El TSJ va considerar en la interlocutòria que Mª Isabel Giménez va actuar de forma contrària a dret en concedir l'explotació del quiosc-bar municipal al seu marit, Juan García Palazón, ja que la relació conjugal existent entre tots dos "representa causa d'incompatibilitat" per a l'adjudicació, tal com ja va determinar una sentència del Jutjat del Contenciós Administratiu nº 1 de València de novembre de 2010.

El fiscal designat per al cas, després d'examinar la documentació aportada per l'Ajuntament d'Antella, "fonamentalment els acords del Ple de l'Ajuntament i els informes dels tècnics municipals", considera que existeixen indicis de delicte per la qual cosa "procedeix la remissió de les actuacions al Jutjat d'Instrucció d'Alzira" .

"Abús de poder"

L'actual portaveu de GdA, Gustavo Montagudo, considera que Mª Isabel Giménez va demostrar en aquest "lamentable" assumpte una actitud "d'abús de poder" i de "falta de respecte a la legalitat vigent i els ciutadans" durant els anys que va estar al capdavant del Govern municipal.

Des del passat 30 de juny, l'Ajuntament d'Antella està presidit per l'alcaldessa socialista Amparo Estarlich, després de l'acord, les passades eleccions municipals, entre el PSPV (3 regidors) i el GdA (2 regidors) per a l'alternança de l'alcaldia a meitat de l'actual legislatura. El grup municipal del PP, actualment a l'oposició, compta, per la seua banda, amb 4 regidors, enfront dels 5 representants de l'Equip de Govern Municipal (PSPV-GdA).

El quiosc-bar que l'anterior Corporació va adjudicar el 2006 al marit de la llavors alcaldessa popular sense comptar amb la preceptiva llicència d'activitat, es troba situat a l'Assut d'Antella, un paratge natural que és freqüentat per milers de persones durant el període estival.

next