Diari La Veu del País Valencià
Exigeixen la retirada de la coberta d’amiant del CEIP Ciutat de Bolònia
RedactaVeu / València.

La federació de pares i mares d’alumnes de València insta la Conselleria perquè acomplisca amb les advertències que li ha traslladat la Fiscalia recollides en un informe elaborat per l’Institut de Medicina Legal perquè retire la coberta d’amiant del CEIP Ciutat de Bolònia.

“S’està posant greument en perill la salut de l’alumnat per no voler canviar una coberta d’amiant que no supera els 5.000 euros”, denuncia Eva Grimaltos, presidenta de FAPA-València.

Uns quants anys porta l’AMPA del centre demanant a la Conselleria que protegisca la salut de l’alumnat que estudia en aquest centre públic, fins al punt que ha portat a l’AMPA a presentar el passat mes de febrer una denúncia a la Fiscalia. De fet, els pares i mares han iniciat una recollida de signatures a través de la plataforma change.org per a aconseguir la retirada de la coberta.

Ara, el resultat dóna la raó a la lluita dels pares i mares ja que un informe de l’Institut de Medicina Legal recomana a la Conselleria que retire la coberta d’amiant en el menor termini possible pel perill que comporta la inhalació de fibres d’asbest, material considerat cancerigen i que posa en perill la salut de l’alumnat.

FAPA-València mostra el seu suport als pares i mares i exigeix a l’administració que complisca amb les advertències de la Fiscalia i que done una solució ràpida a la problemàtica del CEIP Ciutat de Bolònia. D’aquesta manera des de la federació s’ha demanat aquest matí una reunió amb els responsables de la Conselleria d’Educació. “Es responsabilitat nostra vetlar per la seguretat i el benestar dels nostres fills i filles però serà responsabilitat penal de la Conselleria si no soluciona aquesta problemàtica”, conclou Eva Grimaltos.

Comparteix

Icona de pantalla completa