Diari La Veu del País Valencià
El PP porta un any tancant diversos punts d’urgències
RedactaVeu / València

El portaveu socialista de Sanitat en Les Corts i responsable de l’àrea en l’Executiva del PSPV, Ignacio Subías, ha anunciat que els socialistes han presentat una Proposició no de Llei (PNL) perquè el Consell “mantinga el nombre de centres d’urgències en funcionament, perquè es reòbriguen aquells punts que s’han tancat i es torne a recuperar l’horari d’urgències a partir de les tres de la vesprada”. Al mateix temps, el PSPV demana que es realitze un estudi perquè “es puguen cobrir les necessitats reals de la població davant una urgència” perquè, segons ha recordat, “la urgència no té hora, no és previsible la seua gravetat i cal estar preparats per a donar una resposta adequada al ciutadà”.

En aquest sentit, ha denunciat que al País Valencià el PP “porta un any tancant diversos punts d’urgència com a Pedreguer, Gata de Gorgos, Ondara, El Verger o Bigastre”. Açò suposa, segons ha explicat, “un allunyament en la prestació, sobretot, per a les persones majors que tenen més dificultats a l’hora d’accedir o desplaçar-se, com també dificulta l’accés als pacients crònics o als discapacitats”. Per a Subías, l’atenció d’urgències “és bàsica en l’estructura de l’atenció sanitària” i aquestes mesures del PP estan provocant “més esperes davant l’atenció, retard, desviació de pacients de forma innecessària, generen por i incertesa davant la malaltia i una situació injusta que trenca l’equitat del sistema i la igualtat d’oportunitats”.

El diputat socialista també ha denunciat que el PP “ha aprovat recentment el retard en l’hora d’entrada en els serveis d’urgències que passa de les 3 de la vesprada fins a les cinc”, per tant, “la urgència haurà de ser atesa per metges d’atenció primària durant aquestes hores quan en eixos moments estan en consulta”. D’aquesta manera, s’ha preguntat “què passarà amb les urgències domiciliàries durant aquest temps” i ha advertit que “és lògic que es produiran retards en l’atenció i derivacions innecessàries a les urgències hospitalàries”.

Comparteix

Icona de pantalla completa